Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dlacice kod djevojcice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

g12345t

27.01.2018. 22:05

Postovani, djevojcica od 2.5 godine po ledjima ima dlacice koje su tamnije i duze od drugih dlacica. Primjecujem da se sire i po ramenima. Nije rodjena s dlacicama, prve su se pojavile nakon 1. godine zivota. Pedijatri kojima sam je vodila na pregled smatraju da to nije nista izrazeno da bi se tretiralo. Napominjem da muz ima iste takve, pored dlaka normalne velicine ima i te tamnije duze po cijelim ledjima i rukama. Da li je moguce da je genetski?Ako mislite da nije genetski sta bi onda moglo biti? Djevojcica je normalne visine i tezine za svoj uzrast. Hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.02.2018. 10:00

Obzirom da su je pregledali pedijatri možemo isključiti postojanje endokrinološke bolesti. Znači riječ je o osobinama koje je dijete nasliedilo od vas roditelja i ne treba previše oko toga raspravljati kako se dijete ne bi počelo brinuti za svoje zdravlje ili kako ne bi razvila komplekse. Iz prakse pojačana dlakavost djece je dosta česta, zapravo je neupadna no pojednini roditelji to ističu kao problem. Najvažnije je da nema znakova bolesti.

g12345t

05.02.2018. 21:20

Djevojcica nema nikakvih drugih zdravstvenih problema. Dlacice se vide tek na direktnoj svjetlosti, a upravu ste i za to da pred njom ne trebamo komentirati nista, jer vec i sama dodje i kaze mi mama hajde pogledaj malo moje dlake. Nadam se da ce vremenom biti jos manje primjetne. Hvala Vam puno na odgovoru.