Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dohrana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nektar

22.07.2018. 20:50

Pozdrav,

Beba stara 6 mjeseci i 7 dana. Iskljucivo dojena do 5.5 mjeseci, rodjena sa 3060 g, trenutno ima 9230 g. Sa 5.5 mjeseci krenuli samo samo sa isprobavanjem okusa, 2-3 kasikice pojedine namirnice 2-3 dana. Tek sa 6 mj pocela sam nuditi prave obroke, da jede koliko hoce. U pocetku je znao pojesti dosta, ali zadnjih dana kao da mu je splasnulo odusevljenje novim okusima i kao da mu je to dosadno sve, pojede samo 4-5 kasikica, sta god da napravim. Zadnjih 10-ak dana dobio je i tri nova zuba, odjednom prakticki. Ne znam da li ga to muci i da li je problem sto ce nama dojenje ocito ostati jos dugo glavno. Meni nije tesko, budi se i po noci 2 puta da doji, znam da mu ne treba, ali ipak dajem. Imao je trodnevnu groznicu i vadili smo slucajno krvnu sliku, Hemoglobin je 105... Ne znam da li je to malo, a on ne prihvata bas najbolje obrok. Moja pedijatrica kaze da je sve ok, da mu samo trebam ponuditi svaki dan rucak, ali nikako forsirati.

“Uveden” je inace rucak: neko povrce + meso + krompir + mus od jabuke/kruske + repicino ulje.

Prvo dijete, nemam se s kim posavjetovati, a da mi ne savjetuje da mu dajem zacinjeno i slatko. Onda ja slijedim knjige koje sam dobila ovdje u Njemackoj, ali ne ide nam bas najbolje. Djeca nisu roboti big-smile