Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Prehlada ili nesto vise?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kable1

19.07.2018. 12:55

Postovani ,

Nisam dijete, imam 22 godine , ali forum za pulmologiju je nedostupan a smatram da ste vi i vise nego kompetentni po pitanju bronhitisa. Prije 4 dana (nakon izlozenosti klimi , velikim vrucinama pa umoru)dobila sam temperaturu koja je trajala 2 dana i nije prelazila 38. Bila je i jos uvijek me prati zacepljen nos, blaga bol u desnom uhu i produktivni kasalj bez boje. Ono sto me brine jest jucerasnje piskutanje(poslusala sam sama stetoskopom) bazalno obostrano koje je prestalo nakon iskasljavanja. Sada je piskutanje preslo u hropce koje osjecam pri dubokom inspiriju i ekspiriju. Ostavila sam se prirodne medicine (sirup od trputca koji nije pomogao) i kupila Bisolex. Pila sam 2 dana po 1000 - 2000 mg paracetamola(za temp) , stavljala Otosol za uho i po potrebi brufen ( jucer i danas , ne uz lekadol ). Nemam simptome zaduhe , teskog disanja niti jake napadaje kaslja. Osjecam se bolje i kao da krecem ozdravljenju, ali me plase hropci. Mislite li da se radi o obicnoj virusnoj upali( ili bakterijskoj) i da ce Bisolex to rijesiti i ako da, za koliko vremena? Prijateljica je imala slicne simptome u istom vremenskom periodu ali bez hroptanja i zvizdanja u plucima.
Trebam li ici na pregled specijalista? Hvala i lijep pozdrav.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.07.2018. 21:00

Vjerojatno imate jači bronhitis, dobro je što se osjećate bolje. Ako se javljaju niže temperature ili ako se osjećate umorno otiđite do svojeg doktora obiteljske medicine, on će Vas pregledati, ev. traiti laboratorisjke pretrage i odlučiti da li je potreban antibiotik.