Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


dojenje,kreme i antibiotik


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dina

19.06.2004. 12:17

Poštovana,
imam curicu od 3 mjeseca koju dojim. Zanima me smijem li koristiti anticelulitne kreme ili koristiti neke od anticelulitnih tretmana (masaža ili neki elektro tretman) u kozmetičkim salonima i hoće li to imati kakvog utjecaja na dojenje.
Nedavno mi je ustanovljenja escherichia coli i enterococcus spp. u urinu i za terapiju sam dobila Novocef. Hoće li Novocef smetati dojenju tj. je li se on izlučuje u mlijeku?
Zahvaljujem na odgovoru.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

01.07.2004. 21:06

Cijenjena gospođo, Novocef (kao i svaki drugi medikament) prelazi u mlijeko, ali je pitanje njegove količine. No, bez obzira na tu "dozu" lijeka u Vašem mlijeku, on neće naškoditi. Uostalom, Vi se trebate liječiti, jer i bolest može štetiti, a s druge strane preparati iz skupine u koju spada i Novocef koriste se u indiciranim slučajevima i u dojenčadi. Kreme i ostali tretmani neće naškoditi. Za apsorpciju farmakološki aktivne supstancije iz kreme preko kože potrebna je duga primjena. Čak je i sporan i lokalni učinak u koži, o čemu možete posebno razmisliti. Fizikalni postupci su poželjni (naročito masaža). Mnogo pozdrava.