Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6630 | Broj poruka: 26400

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dugotrajni kasalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

LAURINIA

20.06.2010. 22:40

Curica, 7 godina, ima dugotrajni suhi kasalj unatrag 6 mjeseci. Uzimala je antibiotike, bila kod alergologa, sve u redu. Kasalj je kroz cijeli dan, navecer se povecava i traje dok spava. Prilicno je naporno, pogotovo za nju. Znam da je tema vec bila spomenuta, ali budite ljubazni pa nam navedite sto i kako dalje, zapravo kod koga - mi smo iz Pule, da se naprave neka ciljana pretraga pa da znamo na cemu smo? Inace temperature nema, nema iskasljaja, pije fluimukan koji ne pomaze. Hvala i pozdrav; Laurinia

Darko Richter, dr. med.

20.06.2010. 23:45

Što to znači "uzimala antibitoike" - "sve u redu", i, "bila kod alergologa" - "sve u redu"?
Čim je uzimala antibiotike, nešo niej bilo u redu, i čim je bila kod alergologa, nešto nije bilo u redu.
Kod nas se uzima zdravo za gotovo da se bezglavo uzima terapija, obilaze supspecijalisti, da i da je to "sve u redu".
Ja sam sve manje sposoban funkcionirati u takvoj medicini: da se uzme terapija, da se ode alergologu, i da se kaže da je sva u redu, a onda se postavi pitanje, zašto nešto nije u redu?
Morat ćete malo preformulirati pitanje, ako očekujete da vas se shvati.

LAURINIA

21.06.2010. 12:15

Pretpostavljala sam. Svejedno zahvaljujem na Vašem vremenu. Kako to nije moja kćerka, trebat ću za detalje pitati podrobnije roditelje. Mi smo inače iz Pule, i čini mi se da se medicinska podrška u pedijatiriji ne pruža na kvalitetan način. Moje pitanje je bilo (između ostalog, koje ću Vam naknadno postaviti): kod koga se u HR obratiti da se naprave detaljne pretrage i traži drugo mišljenje?Hvala i ugodan dan želim. Laurinia

Darko Richter, dr. med.

21.06.2010. 12:55

Drugo mišljenje možete tražiti kod prvog sljedećeg liječnika. To je najmanji problem. Međutim, očito je problem da se ovdje traži, ne drugo, već pravo mišljenje.
Ja vam tako nešto ne mogu 100% garantirati, ali, sa svoje strane mogu jamčiti da ću, ako znam, to jasno reći, a ako ne znam, isto tako, i, ako imam dvojbe, također. Tako da ćete nešto ipak doznati. No, ja bih u tom slučaju morao sam vidjeti dijete, a bilo bi dobro da roditelji snime (mobitel) kašalj kako izgleda, i, još više, kako zvuči.

LAURINIA

21.06.2010. 17:40

Da li možemo doći do Vas, kada, koja je cijena?
Pozdrav. Laurinia

Darko Richter, dr. med.

21.06.2010. 18:30

Samo uputnica: pedijatrija - alergolog, kompletni pregled.
Ja sam u praktiči već u afunkciji, a u redovitoj funkciji tek od sredine kolovza, jer do kraja o.mj. više nemam regularne ambulante, zbog drugih obveza (2 simpozija). Eventulano možete naići ove srijede ujutro oko 9 h na Rebro, ulaz Hitnog prijama, prizemno desno do kraja i javiti se u Polikliniku dječje klinike (reći da ste izvan redovne narudžbe).