Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6628 | Broj poruka: 26393

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


glavobolja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

igor72

15.01.2009. 23:45

Poštovani
Moja djevojčica stara 5 godina zadnja 2-3 tjedna se žali na glavobolju, u početku rijeđe, a sada sve češće, i po nekoliko puta dnevno. Bol vjerojatno nije jaka, jer bi inače plakala, ali smo zabrinuti. Napominjem da se nije udarila, niti sjedi dugo pred televizorom. Šta nam savjetujete ?
Zahvaljujem se na Vašem odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

16.01.2009. 11:10

Najčešći uzroci glavobolje u dječjoj dobi su: refrakcijska anomalija oka, srednje uho, sinusi, anemija, hipertenzija i migrena. Odite do svog pedijatra.

bruc

03.11.2013. 21:30

poštovani doktore, izuzetno cijenim Vase misljenje, molila bih vas za odgovor.. naime nas sin star 4 g je imao prije 5 dana u par sati temp.40, glavobolju,povracanje..pedijatrica je rekla da je vjer.gnojna angina i uputila nas na zarazni da iskljucimo meningitis, tamo su ga hospitalizirali , u sobi je bio sa deckicima zarazenim virusnim mening.i rubeolom...nakon terapije dalsy pencilin landacin infuzija,za par sati svi simpomi nestaju...lijecnik iduci dan odluci napravit lumblnu punkciju i neuspije zbog nemira djeteta,izade malo sukrvice.. nista likvora,nije mirovao,crp 52 leukociti 16, bris grla sterilan..lijeci streptokok,gnojnu anginu...za dva dana pusten kuci i počinje uzasna glavobolja,strasno se zali na bol prednje srane glave,nastavljamo sa terapijom svakih 6 h...zbog glavobolje dobija i infuziju...napominjem da nije imao znakove kao ukocen vrat, zatezanje kralježnice, savijanja itd.muci nas...a i njega najvise glavobolja,jadan je,strasno se zali...da li je mogla prouzrociti lumbalna,dehidracija, stres ili nesto drugo, nikad prije nije bio teze bolestan nit se zalio na glavobolju...molila bih vas za savjet, hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.11.2013. 18:20

Mislim da smo u međuvremenu razgovarali telefonom, no savjet je javite se infektologu i pedijatrijskom neurologu. ovako jake glavobolje treba maksimalno pozorno shvatiti i obraditi.