Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Gripa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

boka50

25.01.2008. 10:50

Zadnji tragičan događaj vezano za smrt 16 mj. bebe me ponukao da vas pitam za mišljenje.
Naime, u pripočenju Zarazne bolnice se navodi da se cijepe stariji i bolesni, a da kod male djece nije uobičajeno, ali ih ne treba izlagati na skupovima ljudi. Ovo je po meni nedorečene informacija, dali se skup ljudi odnosi na odrasle osobe ili podrazumijeva i dječje vrtiće, a kad pitamo u vrtiču ima li gripe, dobijemo uvijek negativan odgovor.

Darko Richter, dr. med.

25.01.2008. 14:35

Amerikanci kažu da se obvezatno cijepe djeca od navršenih 6 mj. do navršene 2 g., a potom ona koja imaju neku posebnu indikaciju, npr. neku kroničnu bolest. Vjerojatno to isto kaže i zarazna bolnica, ja nikada nisam siguran da su novinari nešto dobr razumijeli i prenijeli, jer, jučer sam, npr. čuo na dnevniku, preneseno od novinara (dakle, nije infektolog govorio u kameru) da se, parafrazirano, cijepe djeca od 2 g. na više, a ispod toga ulgavnom izuzetno". Dakle obrnuto od onoga što kažu amerikanci, kojima za gripu vjerujem (za Irak, ne).

enibadi

27.01.2008. 23:45

koliko god s vremena na vrijeme bila isprovocirana zbog statistike kad mi ju nudite,umjesto konkretnih odgovora, svejedno se rado vraćam čitati vaša razmišljanja o koječemu drugom! ustvari sam vjerovatno ljubomorna što nemam oko sebe nekog ko bi me motivirao da češće upotrebljavam mozak!
živi bili , doktore Richter

P.S. Peace?!

Darko Richter, dr. med.

28.01.2008. 09:40

Pax.

mare23

08.02.2008. 12:55

Pozdrav,

može li par odgovora:

1) Koliko traje inkubacija za virus gripe?
2) Mogu li ja, kao cijepljena, prenijeti virus gripe na kćer koja nije cijepljena?
3) Treba li nužno odmah ići doktoru ili je dovoljno preležati gripu?

Hvala

Darko Richter, dr. med.

08.02.2008. 14:30

1) Koliko traje inkubacija za virus gripe? - 18-72 SATA
2) Mogu li ja, kao cijepljena, prenijeti virus gripe na kćer koja nije cijepljena? NE MOŽETE, AKO STE CIJEPLJENI PROTIV GRIPE I TO CJEPIVOM KOJE SADRŽAVA SOJ KOJI UPRAVO KRUŽI I AKO JE TO CJEPIVO U VAMA IZAZVALO TAKVU IMUNOST OD KOJE NE MOŽETE OBOLJETI.
3) Treba li nužno odmah ići doktoru ili je dovoljno preležati gripu? AKO MISLITE DA ĆE POSJET DOKTORU URODITI INTERVENCIJAMA KOJIH NE BI BILO DA NISTE OTIŠLI DOKTORU, A KORISNE SU ZA VAS KAO OBOLJELU OD GRIPE, ONDA IDETE DOKTORU.