Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


hernija,kila


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

snježana

23.02.2005. 21:05

Mom 3 godišnjem dječaku je dijagnosticirana vodena kila.

Stanje nije alarmantno jer ga ništa ne boli i jako je malo otečeno tako da smo u dogovoru sa doktorom odgodili operaciju na par dana dok prođe gripa tj.zabrane posjeta u bolnicu.

Zanima me koliko traje taj zahvat i koliko otprilike dijete mora ostati u bolnici,

još nešto,
dali bi bilo poželjno da mu tijekom zahvata i potegnu kožicu jer iako mu nije u pitanju fimoza,nema problema sa mokrenjem, nema bakterija, liječnik smatra da ima dosta uzak otvor i ako se mi slažemo da bi mu i to odmah učinili,onako preventivno.

Ja sam nešto pristalica da to učini majka priroda jer njemu je prije par mjeseci otvor bio skoro zatvoren a sad se pomalo otvara.

želim čuti i vaše mišljenje,

Unaprijed hvala

Dr. Darko Richter

23.02.2005. 23:04

Ako ima fimozu, traba učiniti obrezanje, a ako je nema, ne treba. Ja od svojeg kom'pjutora tone mogu prosuditi. Što se tiče "vodene kile" vjerujem da mislite na hidrokelu. Operirati se može bilo kada, nije u pitanju hernija niti kila, već tekućina u testikularnoj ovojnici. Mislim da je to to, prema vašem opisu. Ostanak u oblnici je par dana nakon operacije.