Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


imunoglukan


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

noaema

04.05.2010. 12:30

Štovani dr.Richter,
kći stara 1,5godina u zadnja 3 mjeseca imala je u dva navrata temperaturu s kašljem gdje je dijagnoza bila bronhitis i upala grla,i unatoč urednim nalazima urina,uha i niskom crp-u (1.put 2i nešto.2.put 54) dobiva Zinnat i injekcije,sada nakon dva tjedna opet isti simptomi ali sam čekala 3 dana je febrilna ,napravljen bris(na moju inicijativu)koji je sterilan ,i dobili smo bisolex kapi i Zbog čestih viroza sirup IMUNOGLUKAN s kojim nisam upoznata.Zanima me Vaše mišljenje koliko je dobro davati takve pripravke,i možete li ,ako je potrebno pojačati imunitet djetetu preporučiti što mu dati.Ovaj sirup sadrži Beta-(1,3/1,6)-Dglukan,vitamin C i cink.Nigdje ne piše da je preporučen tako malom djetetu.
Unaprijed hvala.

Darko Richter, dr. med.

05.05.2010. 10:00

Imunoglukan, koliko j a znam, nije lijek, i dopustam se da o tome ne znam nista.
Svojem ga djetetu ne bih ni u kojem slucaju davao.

noaema

05.05.2010. 11:10

Hvala na konkretnom odgovoru.

Ljubavxy

07.09.2010. 11:30

Poštovani dr., majka sam curice od nepune 2 god. koja pohađa jaslice. U posljednja 2 mjeseca u nekoliko je navrata bila dosta prehlađena, sa temperaturom, zelenim iscjetkom iz nosa i kašljem. Dobivala je klavax i klavocin, a između dvije prehlade dobila je i šarlah. Evo upravo se oporavljamo od Trodnevne dječje groznice, osip nam polako prolazi. Kako sam već sa nekoliko strana dobila usmenu preporuku da joj prije ove zime počnemo davati sirup Imunoglukan, interesira me Vaše cijenjeno mišljenje u vezi navedenog. Pretražujuči po internetu naišla sam i na Vaš odgovor iz svibnja 2010. kada ste jednoj mami napisali da svojem djetetu taj pripravak ne biste dali. Molim lijepo za malo pojašnjenje navedenog.
Također lijepo molim mišljenje o propol baby ili prpoli edit flu junior sirupu, kojemu je isto namjena osnaživanje imuno sistema kod najmlađih.
Najljepša hvala unaprijed na trudu i odgovoru.
Mama Ljubavxy

Darko Richter, dr. med.

07.09.2010. 14:05

Mislim da sam bio jasan kada sma reako da o tom i sličnim preparatima, koji i nemaju status lijeka, ne znam ništa. Zato ih nikada i ne bih dao vlastitom djetetu.
Što bih ja morao objašnjavati nešto što ne znam?
Međutim, na vaš pitanje o preparatima kojima je "namjena osnaživanje imunosistemu u najmlađih" mogu, kao pedijatar, supspecijalist alergologije i kliničke imunologije, reći ovo: takvih preparata nema.

ivanakaj

22.05.2012. 10:55

Što biste dali svome djetetu? jer nama je u 3 mjeseca imao 6 viroza, 4 natibiotika i već curenje nosa i kašalj ni ne staju. Brisevi grla su dobri. Ali imati 6 put temp.u tako malo vremena i toliko natibioika popiti. Ima 14 mjeseci. hrani se raznovrsno. jedini problem je alergija na mlijeko,ali mu dajemo probiotik u obliku bioagaie.

Hvala VAM!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

31.05.2012. 10:15

Pretpostavljam da dijete ide u jaslice i opisana učestalost oboljevanja je u skladu s očekivanim. Ne mogu komentirati davanje antibiotika iako prema Vašim navodima postoji određena sumnja u opravdanost njihove primjene. Najčešći je problem u raskoraku između očekivanja (dijete može ići u jaslice i ne biti bolesno) i realiteta (imuni sustav nije spreman za ovakve izazove). Tek u rijetkim slučajevima je imuni sustav toliko slab da se javljaju po život opasne infekcije i tada postoji apsolutna zapreka za nastavak pohađanja kolektiva. Kod Vas je pitanje Vaših mogućnosti kako riješiti problem na drugi način. Čarobnih štapića za rješenje ovih problema nema (lijekovi za jačanje imuniteta).