Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6628 | Broj poruka: 26393

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Inhalator


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

BBee

24.01.2007. 23:10

Poštovani,
Obzirom da moja kćer od 4 godine na svaku virozu reagira jakim laringitisom, razmišljala sam o ideji da nabavim inhalator. Vidim da na tržištu postoje ultrazvučni inhalatori i oni na kompresor. Molim Vas za mišljenje koji bi bio bolji u našem slučaju, i čime ju mogu inhalirati (da li je dovoljna fiziološka..., sa čime ne mogu pogriješiti..)
Srdačan pozdrav!

Darko Richter, dr. med.

25.01.2007. 16:20

Za laringitis dolazi u obzir samo i jedino inhalator s kompresorom, nikakav ultrazvučni piezo nebulizator. S čime možete najmanje pogriješiti? Pitanje je krivo, jer, u medicini se radi ono što sigurno može koristiti, i još sigurnije ne štetiti. Ako samo ne šteti, nećete biti zadovoljni. Dakle, trebalo bi na privatni recept nabaviti Pulmicort Respules 0,5 mg/2 ml i jednu cijelu ampulu od 2 ml inhalirati na prvi znak malo zvonkijeg glasa ili kašlja, još danju, prije no što se cijeli cirkus razbukta oko 1 h po ponoći. Može se ponoviti još jedanput u 24 h., razmak nije bitan. Proizvođač je Astra-Zeneca, a neki su pacijenti dolazili do Pulmicorta preko marketinga za lijekove, i koliko znam, nije pretjerano skup: kutija s 5 ampula stoji par stotina kuna. Inače, Pulmicort je kao supstanca registriran i u Hrvatskoj, kao aerosol (Tafen Novolizer) ili intranazalni steroid (Tafen Nasal), ali vama treba baš oblik za inhalator, te ste upućeni na uvoz na ime pacijenta uz privatni recept i vlastiti trošak.

BBee

25.01.2007. 23:15

Puno Vam hvala na brzom i preciznom odgovoru!
Pozdrav!