Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6627 | Broj poruka: 26392

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Ishrana dojenceta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zabrinuta777

25.10.2015. 10:50

Lijep pozdrav.
Sin mi je rodjen sa 3.600kg i 60 cm. Ocjene 10\10
Sa mjesec i po dana 5.500 kg , sa dva i po mjeseca ,6.800 sada sa tri i po mjeseca 8.500 kg.
Nas problem je sljedeći ..dojim ga.. Al mu je malo .. Pa sam ga počela dohranjivati. ,2 flasice ad mlijeka dnevno.. Ali dijete je uvijek gladno.. Miran je samo 45min-1 sat posle jela.. Onda počinje plac vrištanje.. Sve dok mu ne dam da jede.. Znaci traži jelo na svako sat,sat i po.. Stim da ne bljucka niti povrati ista.. Stolicu ima svaki dan po jednom, ili eventualno u 2 dana jednom..Doktorica kaze da ga uobrocim... Al neznam kako.. Jer ne postoji način da se smiri osim da jede. Da li je to normalno? Kako da ga uobrocim???

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

25.10.2015. 21:10

Ako nema znakova da je plač uzrokovan grčevima (kolikama) i nalazi utjehu u sisanju, tada je neobično da pokazuje ovako izražene signale gladi. Prema napretku na tjelesnoj težini zasigurno unosi puno više nego mu je potrebno. Savjetujem konzultaciju pedijatrijskog endokrinologa ili metaboličara. postoje rijetki poremećaji koji mogu biti popraćeni ovim znacima i svakako ih valja isključiti ili potvrditi što prije.