Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


jak plač nakon par minuta dojenja i promjena stolice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Korkyra

02.12.2010. 23:26

Poštovani,

moj sinčić je star četiri mjeseca, rođen je dva tjedna ranije sa težinom 2.860gr. Danas teži 6.700gr. Od rođenja je isključivo dojen, zadnjih mjesec dana je jeo svaka 3 do 4 sata po 10ak minuta na jednoj dojci. Inače je živahan, vesel, zaigran i nasmijan. Od prije dva dana, nakon 3 ili 4 minuta dojenja počinje jako plakati i odbija dalje jesti. Podignem ga da se podrigne nakon čega opet pojede (vrlo nemirno) svega 2, 3 minute i opet počinje plakati. Prestane čim ga uspravim tj podignem i dalje nastavlja biti vesel, nasmijan, dobre volje. Jučer je imao četiri stolice, od čega tri zelenkaste. Danas je imao dvije stolice, od čega zadnja (oko 15h) proljevasta, zelenkasta i sluzava. Po noći jede 10-ak minuta bez epizoda plača, jede oko 23h i oko 06h ujutro. Po danu skoro ne spava ili spava samo 15ak minuta.
Da li navedeno upućuje na kakvu bolest ili da pričekamo pa vidimo što će se dalje događati?

Hvala i lijep pozdrav

Korkyra

03.12.2010. 16:05

Molim odgovor..jučer je objavljeno pitanje! Hvala.

Darko Richter, dr. med.

03.12.2010. 20:10

Da li je dijete bolesno?
Ja to odavde ne znam. Ali i inače, dobro je da se počnete navikavati na roditeljske odgovornosti. Nije liječnikova inicijativa da je dijete bolesno, već vaša.
Ako ustvrdite da je dijete bolesno, ja stupam na scenu. Vaše dileme ja ne rješavam, tj. ne supstituiram se na mjesto roditelja.

Korkyra

06.12.2010. 20:25

Hmmm..hvala na ''odgovoru'', ali ne razumijem zašto imate takav stav.

Osobno mislim da su baš liječnici ti koji bi trebali potvrditi ili opovrgnuti roditeljsku sumnju. I sami kažete da se roditelji ''igraju'' doktora čitajući internetske forume..pa kako drugačije možemo doći do odgovora??!...Ili imamo doktore koji pojma nemaju jer, ruku na srce, ne znači da svi koji su završili medicinu, imaju i znanja kao da su zaista studirali i educirali se..Vi, koji djelujete da volite i razumijete svoj posao, vodite bitke sa roditeljima jer ne postavljamo ispravna pitanja i sl.

Mislim da nije grijeh ne znati...grijeh je ne znati da ne znaš..Taman ako nešto i nije medicinsko pitanje, ako znate odgovor, zašto Vam je toliko teško odgovoriti??...I nemojte reći da nemate vremena za ''nemedicinska'' pitanja jer koliko vremena provedete pišući svoja mišljenja za koja Vas nitko ne pita, toliko bi mogli odgovoriti i na pitanja koja nisu sročena po Vašem standardu.

Ovo je bilo moje treće i posljednje pitanje, znam da Vas to ne opterećuje, ali je šteta što svoju energiju i znanje ne koristite još humanije i ne pomognete nam i kojim ''roditeljskim'' savjetom. Sigurna sam da bi Vam to donijelo samo pozitivne osjećaje.

Lijep pozdrav i ugodne nadolazeće blagdane Vama i Vašoj obitelji.

Darko Richter, dr. med.

06.12.2010. 21:20

Uvjeren sam da je njemu i vama danas pomogao Sv. NIkola, pa je moj odgovor vjerojano nepotreban.

Korkyra

07.12.2010. 11:15

Upravo i točno tako.