Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Disanje bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

TROPIK

06.12.2010. 10:40

Poštovani doktore,
imam dječaka starog 7 mj. Prije 2 mj. imao je prehladu sa upalom grla i curenjem nosa. Pedijatrica nam je dala Augmentin. Upala grla je prošla ali od tada dijete ima konstantno problem sa disanjem i kašlje, ne mnogo ali kašalj kao da je već zreo, kao da će imati što iskašljati. Kad miruje, spava, nije aktivan, disanje je normalno, no već kod malog napora, ili kad se uzbudi čuje se hripanje koje se nastavlja tako dugo dok se on ponovno dobro ne iskašlje. U više navrata sam upozorila doktoricu na to i poslala nas je na bris nosa i grla. Bris je pokazao streptokok u nosu i dobili smo silapen 3 puta po 10 dana. To smo potrošili ali stanje je isto. On i dalje hripa, kao da ima nešto u grlu, ili kao da se nije dobro iskašljao pa ga to muči (tako to zvuči). Držim ga za grudn koš i kad hripa točno osjetim to na rukama. Pili smo i bisolex i za to vrijeme jedan jedini put sam vidjela da je baš iskašljao onako žućkasti kašalj veličine nokta malog prsta. Sad kapamo nos sa garasone kapima i čekamo kontrolni bris nosa. Prije par dana vodila sam ga na kontrolu, doktorica je poslušala pluća, gledala grlo i uho, veli da je sve u redu, a on i dalje hripa i sve je isto. Ona nema ideje zašto je to tako. S njim je inače sve drugo u redu, normalno jede, spava, dobre je volje. Što mi je činiti, o čemu se tu radi?

Hvala

Hvala

Darko Richter, dr. med.

06.12.2010. 12:05

Sumamed + Bisloex u najvećim mogućim dozama za dob i težinu, kroz 5 dana i stop. SVE DRUGO I OSTALO ŠTO MU DOPUNSKI SAMI DAJETE NA USTA, NA NOS, U PLUĆA, I SL., A MISLITE DA OVDJE NE TREBA SPOMENUTI, ZA NJEGA JE ŠTETNO. BAŠ SVE.
Ako mu nakon Sumameda i Bisolexa ne bude bolje, odite na alergološko testiranje na inhalacijske alergene.

TROPIK

06.12.2010. 12:40

Hvala puno doktore. Sve što mu dajem sam spomenula, ništa više niti manje, ništa na svoju ruku, samo po preporuci pedijatrice.
I još samo jedno pitanje: da li je to opasno stanje za njega?

Darko Richter, dr. med.

06.12.2010. 13:40

Najprije, potpuno je nevažno po čijoj preporuci dajte nešto što djetetu potencijalno škodi. A dajete vi, ne onaj koji je savjetovao. Jer, onaj koji je savjetovao, mislio na na 1, 2, ili 3 dana nekog simptomatskog lijekva, a vi dajet toliko mjeseci.
Drugo, odakle ja znam da li je to za njega opasno. Dijete ima vas da to procijenite. Ja sam ovdje, vi ste tamo.