Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Jetrica da ili ne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

msedlar

14.03.2010. 04:25

Poštovani, naš dječačić uskoro će napuniti godinu dana te će ga baka čuvati dok ne napuni 2 godine. Imam pitanje vezano za prehranu (gastroenterološki forum nije u funkciji) djeteta. Da li mu baka smije davati jetrica za jelo (inače je slabokrvan i na terapiji je Ferrum Lekom, a iako imaju željeza, od jetrica nekako zaziremo jer ne znamo podrijetlo hrane koju je npr. pile jelo i kakve je sve "otrove" njegova jetra filtrirala)? I molim Vas da mi navedete koja bi hrana bila škodljiva u toj dobi, odn. ima li nešto što bismo trebali izbjegavati u prehrani našeg mališana (zdravo je i žilavo dijete te osim povremenog curenja nosa nije imalo nikakvih zdravstvenih problema)? Unaprijed zahvaljujem, uz lijep pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

14.03.2010. 14:15

Mislim da ste se obratili na krivu stranu.
Pogledajte svoje pitanje, pa mi recite: koja je razlika od vašeg pitanja, i npr. ovoga: imam sina od 3 godine, primijetila sam da ima vrlo dobar sluh; smijem li ga dati na klavir, s obzirom da mu prstići još nisu posve razvijeni.
Između pedijatrije, i snalaženja u stvarnom životu očito se, po mišljenju velikog broja majki, izgubila granica.
Svatko bi htio imati džepnog pedijatra, pa da ga za svaku stvarčicu pita: smije li sjediti u školi do prozora, ili do ploče, da li da mu kupi lizalicu, ili ne, da li da u zoološkom vrtu pogledaju slonove, ili samo guštere (da se dijete ne prepadne), itd., itd.
Ja sigurno nisam džepni pedijatar, čak niti na ovom forumu. Ako imate ozbiljno pitanje, naprijed, ako ne, ništa.