Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


koliko djeluje antibiotik


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

crnobijelo

15.12.2011. 13:45

Poštovani doktore,

moja djevojčica, stara osam godina u ponedjeljak ( 12.12) završila je sa 7-dnevnom terapijom Zinatom (2 x2 žličice) zbog infekcije gornjih dišnih putova - iz nosa je imala zelenkasti iscjedak, lijevi bubnjić malo zamućen, a i peckalo ju je grlo. Nakon Zinatta nos je prestao curiti i sve je bilo ok, no od jučer (14.12) ju boli grlo. Naša je doktororica na putu, a zamjenska kaže da ne treba dolaziti na pregled jer sigurno je samo viroza te da pije puno čaja, meda i lmuna i da ne ide danas u školu. Nema temperaturu. Molim Vaše mišljenje.
PS. djevojčica inače ima povećane tonzile - prošle smo godine bili na ORL pregledu na Rebru i zaključeno je kako ih ne treba uklanjati (AST test bio uredan). Ovo joj je druga kura antibiotikom ove godine zbog infekcije gornjih dišnih puteva koja se proširila na uho.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.12.2011. 23:05

Pričekajte, ako grlobolja ne prođe do ponedjeljka javite se na pregled. Zinnat prestaje djelovati po prilici 24 sata nakon terapije.