Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6625 | Broj poruka: 26384

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


alergijski kasalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

necke

15.12.2011. 16:00

Dragi doktore,
moj sina sada ima 4,5 godine. kada je imao 1,5 poceli su cesti bronhitisi, zvizdanje, tesko disnje, te je nakon par puta lecenja spalmotilom odveden pulmologu koji je konstatovao da je u pitanju astma, da je dete alergicno na kucnu prasinu ia da ventolin pomocu pupice koristi po potrebi. na ventolin je dobro reagovao, te upale su se desavale jos narednih godinu dana kada bi se razboleo u smislu upale grla, curenje iz nosa, temperature oko 38-38,5 C, a onda sve prestaje. Za pocetak me zanima zasto je sve odjednom prestalo? Dalje, pre dva do tri meseca sin je poceo da kaslje, u pitanju je suvi kasalj, u toku dana, nikada nocu, narocito sam primetila posle nekog njegovog skakanja.U pocetku sam mislila da je to obican suv kasalj, pa smo mu davali biljne sirupe za iskasljavanje. Medjutim, to traje sve dugo, i on pocinje da se muci, toliko ga to nekad tera na kasalj da se zaplace jer ne moze sebi pomoci, on to opisuje na sledeci nacin>da to nesto ne moze da iskaslje i da ne moze lepo da dise. Pedijatar je znajuci njegovu istoriju bolesti rekao da je to alergija i dao nam Airus kao i berodual da se inhalira. ja sam zakazala pregled kod njegovog pulmologa, ali posto je to tek za 3 nedelje, molim za Vase misljenje. Inace, tek smo mu ukljucili ovu terapiju danas pa Vam nista ne mogu reci da li mu pomaze. Je li to astma ili sta?
Od srca hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.12.2011. 23:05

Slažem se sa preoručenom terapijom. U međuvremenu bi trebalo možda vidjeti da li ima iscjedak iz nosa pa bi možda bilo dobro napraviti briseve. Ako ne bude bolje po sada započetoj terapji ne bih čekao pregled pulmologa; razmotrio bih uvođenje antibiotika...