Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Ljubičaste točkice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jelenasenj

06.10.2013. 12:50

Poštovani doktore;
situacija je slijedeća; imam sina koji za 10 dana navršava godinu . Još uvijek je uglavnom dojen, dohranu jako slabo prihvaća.Ima dana kad ne pojede ništa osim mog mlijeka. Sa 6 mjeseci smo radili KS i bila je uredna.
Također, primjetila sam da ima reakciju ukoliko ja konzumiram mlječne proizvode u vidu osipa koji podsjeća na lišajeve i grčeva.
Kada najranije dijete može na alergotest?

Drugo; prije par tjedana primjetila sam mu na ruci malu ljubičastu točkicu, otprilike 2 mm u promjeru. Nisam se zabrinjavala ali prije koji dan mu je izašla ista takva na obrazu. Inače ima osjetljivu kožu na licu gdje se vide krvne žilice, ali ovo je drugačije. Izgleda ko mala modrica.
Čitala sam po internetu i došla do petehija, i sad se plašim da nije to .Probala sam test sa čašom, da pritisnem to točkicu čašom i bila je vidljiva i pod pritiskom.
Idu li petehije tako jedna po jedna ili je to nešto drugo i može li imati veze sa alergijom ili anemijom eventualnom(koja bi nastala zbog odbijanja hrane)?

Što mi savjetujete?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.10.2013. 23:00

Javite se doktoru, nemojte se mučiti. sutra je radni dan i obavite pregled i ako zatreba temeljni laboratorij. Alergotest se može napraviti u ovoj dobi.