Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


mala temperatura


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dalmatinka1

16.08.2010. 02:25

evo zaboravila sam jos napisati da smo radili i urin ,obican urin i on je bio uredu
a djete i inace mokri u redu nista vise kao prije

ina02

19.08.2010. 12:45

Poštovani,
ukratko ću Vam nastojati objasniti problem koji imamo, moj sin ima 21 mjesec. Krajem siječnja ove godine hospitaliziran je zbog upale pluća (intersticijska mikoplazmatska upala pluća). Tijekom boravka u bolnici dobio je i enterovirozu. Po otpustu ostale su mu subfebrilne temp. od 37.2-37.4, koje još uvijek traju (nakon 7 mjeseci). U ožujku je učinjena urinokultura -nalaz Klebsiella oxytoca, dali su mu Cefixim sirup, nakon toga kontrolno mu je uziman urin-urinoklutura - nalaz - negativan. Jedan od kontrolnih urina - nalaz: u sedimentu nešto bakterija-saprofitni gram pozitivni koki 10000-100000. urinoklutura sterilna. u travnju je učinjen ultrazvuk abdomena - desni bubreg 60*33 mm, lijevi bubreg 64*33; ORl pregled: Rhinitis supp, tonsilitis acuta -angina folicularis incipiens.
Kad mjerimo temp. , činimo to uvijek u isto vrijeme -ujutro ili predvečer, uvijek se kreće od 37.2-37.4 ili čak 37.5. Budući da su nam liječnici rekli neka ne mjerimo više temp. to na periode ne činimo, ali budući da nam maleni zna biti vruć, mjerimo i opet temp.bude malo povišena. Inače normalno napreduje, raspoložen je, jako se preznojava.
Bolnički pedijatar nam je preporučio odlazak kod imunologa, kojih u Istri i Rijeci nema. Smatrate li da je potreban taj pregled i možete na preporučiti nekoga u ZG?
Molim vas za mišljenje, da li je to stanje normalno, da li je došlo do poremaćaja regulacije temp. kod djeteta nakon preboljene upale pluća ili je ipak potrebno raditi dodatne nalaze. (p.s. nisam vam navela rezultate krvnih pretraga koje su zadnji put učinjene u 04. mj.)

Unaprijed Vam zahvaljujemo

Darko Richter, dr. med.

19.08.2010. 15:00

Dijete nema povišenu temperaturu.