Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


MMR CJEPIVO


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nia-Kia

21.05.2015. 00:45

Postovani!! Danas sam cijepila sina sa godinom dana cjepivom MMR. Zanima me ako bi doslo do nuspojava koje bi to mogle biti i u unutar koliko dana ili sati??

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.05.2015. 12:05

Ukoliko postoji preosjetljivost (alergija) na neku od komponenti cjepiva neposredno po davanju, ili u roku od par sati, može se javiti alergisjka reakcija (crvenilo kože, svrbež). Sve ostale detalje možete pronaći u tekstu "Sve što treba znati o cijepljenju" na web str http://www.godineprve.eu/index.php/hr/brosure

Žaba

13.06.2015. 14:10

Postovani, znam da sam pretjerano zabrinuta mama. Kod zadnjeg 5u1 cjepljenja, potkrala se viroza, tako da je bila nesto burnija reakcija na cjepivo. Naravno, ja sam sada zabrinuta da nam se nesto takvog ne dogodi i prilikom MMR cjepiva. Koje bi se komplikacije mogle dogoditi, ako djete nije zdravo prilikom cijepljenja. Zelim samo jos napomenuti da je citav program cijepljenja nesto odgodjen zbog benignih neonatalnih konvulzija.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.06.2015. 17:05

Blaže upale dišnih puteva, pa čak i blago povišena tjelesna temperatura, nisu kontraindikacija za cijepljenje niti se tome može pripisati "jača" reakcija na cjepivo 5U1. MMR cjepivo djeluje narednih 3-4 tjedna stoga je bez utjecaja eventualna blaža prehlada u tom periodu.

Žaba

21.06.2015. 23:15

Poštovani, zahvaljujem se na odgovoru. Mozete li mi samo objasniti "da je bez utjecaja eventualna blaza prehlada"? Da li to znaci da ne smije biti bolesna/prehladjena nakon cijepljenja? Ili sam krivo pretpostavila. Posto ce djevojcica tada ici u jaslice, zasigurno ce ubrzo nakon cijepljenja biti bolesna.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

01.07.2015. 23:15

Nema problema ako je dijete blaže prehlađeno u vrijeme cijepljenja niti ako dobije bilo kakvu jaču prehladu kasnije.