Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6620 | Broj poruka: 26369

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Mokrenje u gaćice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

scorpio

24.02.2015. 12:15

Poštovani,

imam djevojčicu od 3 godine koja ne nosi pelene već 6 mjeseci i to je do sada super funkcioniralo. U tom razdoblju joj se dogodilo svega cca 5 puta da se pomokrila u gaćice. No unatrag 3 tjedna to se događa gotovo svaki drugi dan. Primijetila sam da se često drži za pišu, ali na moje pitanje da li mora pišati ili da li je boli ili svrbi piša, uvijek odgovara negativno. Ali ne može mi objasniti zašto se često hvata za pišu. Piša nije crvena, ne mokri ništa češće nego inače, a mokraća je normalne boje. Kaže da je ne boli pri mokrenju. Takve nezgode joj se uglavnom događaju u vrtiću, kod kuće u ova tri tjedna svega 2 puta. I tete u vrtiću su pokušale razgovarati s njom, ali ona ni sama ne zna zašto nije uspjela na vrijeme doći do wc-a. Da li se toliko zaigra da ne uoči na vrjeme potrebu ili joj se ne da prekinuti igru.
Da li mislite da je potrebno obaviti neke medicinske pretrage ili postoji neko drugo objašnjenje? Inace je ostal sve u redu, nema nikakvih promjena, ona je vesela, razigrana i jako voli vrtić i svoje tete kao i prijatelje u grupi.

Unaprijed zahvaljujem,

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

04.03.2015. 09:45

Peporučam za svaki slučaj napraviti pregled urina. Najvjerojatnije je riječ o zaigranosti.