Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Napadi kašlja kod male djece


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Magomanje

27.11.2017. 00:15

Poštovani,

Moja djevojčica ( 2 godine) već neko vrijeme ima probleme s kasljanjem. Unatrag 5 mjeseci imala je 3 puta opsruktivni bronhitis koji se u svakom navedenom slučaju liječio natibiotikom.
Zadnjih 2 mjeseca jako puno kašlje, neke dane intenzivnije a neke slabije. Na početku je kašalj suh al kasnije kao da sazrijeva pa pokušava iskasljati sluz. Pedijatrica nam je propisala Flutide za inhaliranje ujutro i navecer te salbuhexal po potrebi ukoliko primjetim da ne dobiva dovoljno kisika.
Ono što me muči su takozvani napadi kašlja, uglavnom noću koji traju nekoliko minuta. ( evo nekoliko dana /noci za redom)Ona se toliko zapošljava da.izgleda kao da će povratiti te se sva zacrveni i oznoji. Pedijatrica ne vidi razlog za veliku brigu u tom smatrajući da to proći nakon 3 godine te da slobodno možemo u vrtić.
Kakvo je Vaše mišljenje? Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

30.11.2017. 20:00

Doktorica je u pravu, nemojte pregrijavati stan, maksimalna temperatura neka bude 21 stupanj C, vlažite zrak, neka što više vremena provodi na otvorenom. Nos čistite hipertoničnom otopinom morske vode. Više o svemu na www.littledot.app -otiđite u Baza znaja /knjižnica