Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


NEUTJEŠAN PLAČ BEBE


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

brancin1

02.03.2014. 17:00

Poštovani! Imamo malih problema, moja Petra stara je mjesec i 10 dana inače na adaptiranom je mlijeku, po noći je super uredno spava, svakih 3,5-4h se hrani podrigne i sve je ok osim što se u snu jako komeša i kao da se nešto napreže.,.E sad zapravo počinju problemi...po danu nakon svakog obroka redovito kreće plać i to jako intenzivan...gura ruke i noge od sebe i zabaciva glavu. Po obrocima je ok ,znaći ne jede manje... Uslijed svega toga njeno dnevno spavanje je svedeno na 2-3 puta po 20-30 minuta ponekad i manje. Na zadnjem pregledu pedijatar je rekao da je sve u redu i iako smo imali sličnih problema i ranije to se pripisivalo grčićima ( njih je imala i to jako i znamo kako to izgleda ).Ovo šta je sad sigurno nisu grčići. Ja i suprug smo malo istraživali pa smo pomislili da se možda radi o refluksu,al to su ipak samo naše sumnje. Zapravo zanima nas šta vi mislite.
Unaprijed hvala

brancin1

02.03.2014. 17:35

još smo zaboravili nadodanti da bljucka i plazi jezik te trpa prste u usta

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

03.03.2014. 19:30

Postoji tzv. fiziološki refluks - normalno je da se hrana u određenom stupnju iz želuca vraća natrag u jednjak. Tek ako se to događa prekomjerno i izaziva upalu jednjaka to može biti problem. Ta djeca u pravilu stalno izlijevaju hranu iz sebe, plačljiva su i slabo napreduju na težini. U stolici se nerijetko može dokazati prisustvo krvi (male količine, oku nevidljive). ako se smetnje nastave konzultirajte gastroenterologa ili se može pokušati formula za djecu koja su alergična na kravlje mlijeko (Allernova, Alfare). Svakako bih bez odlaganja preporučio pregled urina i stolice na okultno (skriveno) krvarenje.