Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6630 | Broj poruka: 26400

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Nocno znojenje kod djeteta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tinatot

29.09.2007. 00:50

Dragi svi,

moj sin ima 4 godine i oduvijek se intenzivno znoji nocu. Osim laringitisa nema drugih bolesti pa molim roditelje slocnog iskustva da mi pomognu pronaci uzrok.

Tina

Darko Richter, dr. med.

29.09.2007. 11:20

Ja sam i roditelj, osim što sam pediajtar. Ako se dijete intenzivno znoji može imati nešto od slijedećega: hipovitaminski rahitis, tuberkulozu, cističnu fibozu iil Hodgkinov limfom. Nemam pojma zašto netko pomišlja da je znojenje simptom bolesti, a onda se obraća "drugim roditeljima". Ako je dijete bolesno, spada pedijatru. A prije svega, da li je bolesno, odlučuje roditelj i zatim kreće pedijatru. Ovaj tada može reći da je sve u redu, ili da treba poduzeti dodatne dijagnostičke korake. Ovako, kada kažete "znoji se", to je normalno, i ne znam zbog čega bi vam na riječ bilo tko vjerovao, tj. uzeo zdravo za gotovo da je dijete automatski bolesno, ili da se doista pretjerano znoji. To je isto kao da vam ja kažem: kava mi je preslatka, a vi znate da ste stavili samo pola doze šećera koju inače mećete. Iz takvih subjektivnih tvrdnji ne možete ništa zaključiti.