Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


???????


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tina

18.12.2003. 22:36

Postovani doktore imam curicu od 11 i pol mjeseci i jos je dojim (koliko mogu tj koliko imam mlijeka) no prije tjedan dana sam dobila nekakav teski bronhitis koji je potakao virus posto patim od alergije i dobila sam pumpicu Sa;butamol, i antibijotike Amoksiklav 625 mg. Danas mi je doktorica prepisala jos i Aminophyllin tablete od 100 mg, ali pri tome nije bas bila ubjedjena da se uz njih smije dojiti i jos je na kraju rekla "nema veze beba ce lakse disati" sto je meni zvucalo grozno i neodgovorno. Molim vas da mi kazete da li stvarno smijem dojiti uz te tablete ja necu pocinjati dok nisam sigurna. Inace stanje mi se popravilo i nisu mi bas prijeko neophodne. Dojenje ne bi prekidala jos ako je ikako moguce.
unaprijed hvala

Dr. Darko Richter

19.12.2003. 23:03

Aminofilin prelazi u majčino mlijeko, i djetetu to nije potrebno. Ako vam je bolje, nemojte piti te tablete. Ako zaista imate astmu, čemu u prilog govori i dobro djelovanje salbutamola, kako se čini u vašem slučaju, tada je aminofilin doista zastarjeli lijek. Trebali biste uzimati inhalacijske kortikosteroide iz pumpice ili diskusa (npr. Flixotide, Becotide, Tafen), ili, nešto slabiju, ali isto dobru terapiju na usta: tablete Singulair (nisu kortikosteroid i nisu aminofilin).