Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Osjećaj mučnine i zimice kod djeteta, bez povraćanja i povišenja temperature


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ewa33

22.06.2015. 22:55

Poštovani doktore, molim Vas za savjet!
Curica 5,5 g. se prije tjedan dana žalila na bolove u uhu, bez ikakvih drugih simptoma te je pedijatar dijagnosticirao upalu vanjskog uha i propisao kapanje 3x Maxitrol kapima. Prvi dan terapije počinje se žalit da joj se povraća i vrti u glavi, a da nije ni jednom povratila niti imala proljev i tako tri dana za redom. Pedijatar ju je ponovo pregledao i rekao da uho više nije upaljeno i da prestanemo kapati te da ne vidi da dijete ima probleme s vrtoglavicom (hoda ravno po crti na podu).
Slijedeći dan djetetu prestaju mučnine, ali se počinje žalit da joj je hladno i tako već tri dana, prije podne i navečer. Čak se žali na hladnoću obučena u potkošulju, majicu i vestu na suncu pri temperaturi 26-27C te kod tuširanja jako toplom vodom u ugrijanoj kupaoni (koža joj je pritom naježena). Tjelesna temperatura joj je stalno normalna (oko 36,8 ispod pazuha izmjerena u jutro i navečer). Ovo me već poprilično zabrinjava, jer je prilično uporna u stalnom ponavljanju da joj je hladno,a ne znam kako joj pomoći. Hladno joj je i u situacijama kad bi drugima bilo vruće i ne mogu ju nikako utopliti.
Još bih napomenula da je prije cca 1 mjesec imala dječje gliste, koje smo liječili Vermoxom te ponovili kuru nakon dva tjedna. Drugih bolesti u posljednje vrijeme nije imala...

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

01.07.2015. 23:15

Vjerojatno je posrijedi neka virusna infekcija, ako su se smetnje nastavile preporučio bih ponovni pregled i temeljne laboratorijske pretrage.