Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


povracanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sara

28.09.2003. 20:47

Stovani,

imam bebu od 9 mjeseci koja uredno napreduje, jos nije bila bolesna...
Medjutim, vec mjesec dana svaki put kada dodje na red vecernji obrok prije spavanja - pocne joj se dizati zeludac i malo ispovraca. U ispovracanom se sadrzaju obicno nalazi dio obroka prije. Nije to velika kolicina, ali je povracanje. Nakon toga pojede hranu. Preko dana sve u redu. Prestali smo s dojenjem sa 5,5 mjeseci i od tada koristimo istu marku adaptiranog mlijeka. Medjutim, sa 7 mjeseci je pocela odbijati mlijeko prije spavanja, pa smo krenuli s laganim kasicama prije spavanja, tipa frutolino, rizolino... S apetitom inace nema nikakvih problema, ostale obroke jede uredno, ujutro pije mlijeko bez problema (oko 150ml), te takodjer voli i mlijecne kasice. Pazim na to kakve joj namirnice dajem, sto se uvodjenja novih tice - drzim se kalendara dohrane.
Osobno imam osjecaj da joj taj 5 obrok "smeta" i da bi bila zadovoljnija s 4 obroka, no svi me bombardiraju savjetima kako dijete mora imati 5 obroka...

Dr. Darko Richter

02.10.2003. 10:58

Ako uredno napreduje, neka jede 4 puta, kad izgleda da joj to odgovara. Ali, i inače, koja korist od naturanja 5. obroka, ako ga povrati? Možda joj možete ponuditi nešto kao međuobrok smanjene količine, ili, kako sam gore rekao, samo 4 obroka, uz uvjet da nastavi dobivati oko 400-500 g. mjesečno.