Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


sluh


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dida

28.09.2003. 16:23

imam kcerku staru 21 mjesec. posumnjali smo da slabije cuje i uradene su dvije pretrage (refleks sluha i reakcija unutarnjeg uha) rezultat je pokazao da postoji ostecenje sluha. zanima me da li moguce da je rezultat netacan obzirom da je djevojcica bila jako nemirna pri pretragama. takoder me zanima da li je moguce da se kod nje sluh slabije razvija, odnosno da li je moguce da se razvije naknadno i bude normalan

Dr. Darko Richter

02.10.2003. 10:55

Morate mi dati točan naziv pretraga, kao i točno ispisane nalaze. Ja bih najprije provjerio da li se dijete odaziva na poziv unutar sobe, i to na poziv upućen s obje strane glave, dok dijete ne gleda, a zatim kod otorinolaringologa učinio otoskopiju, timpanogram i otoaksutičku emisiju. Ako se odaziva i ako govori, nije gluho, niti jače nagluho. No, ne mogu razabrati što je učinjeno,niti ste mi opisali zašto sumnjate da dijete ne čuje.