Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


prehlada


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama

21.04.2008. 19:15

Moja djevojcica (2,5 god) od prije tri dana pocinje da slini. Juce i prekjuce to nije bilo tako izrazeno, a danas joj svako malo iz nosa curi prozirna tecnost. Temperatura normalna (prekjuce je bila blago povisena 37,2). Raspolozenje normalno. Apetit uobicajen (dobar). Tu i tamo kihne, ponekad se pomalo zakaslje (imam dojam vise zbog iritacije ovim slinama). Oci joj suze. Nismo nista poduzimali, osim caja i soka od naranze i ispuhivanja nosa. Sve mi ovo izgleda kao klasicna prehlada i da sam ja u pitanju ne bih se ni "pocesala" vec bi cekala da samo od sebe prodje. Medjutim za nas odrasle postoji citav niz preparata koji mogu barem da olaksaju ovo stanje, pa se pitam postoji li nesto sto bi joj se moglo dati, a od cega bi joj bilo malo lakse. Inace je dobrog zdravlja, nije sklona nikakvim respiratornim i slicnim problemima.
Hvala i pozdrav

Darko Richter, dr. med.

21.04.2008. 22:10

Koji su to preparati za odrasle, a da nema za djecu?

mama

22.04.2008. 01:00

Pa konkretno sam mislila na one stvari tipa Fervex, Koldrex i sl. Meni to bas pomogne, a plasim se da to nije za tako malu djecu.

Darko Richter, dr. med.

22.04.2008. 09:30

Ima sličnih i za djecu, pitajte u ljekarnama.