Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


proljev i cijelodnevno spavanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

duskaster

24.06.2011. 16:25

Pozdrav,

molim Vas za savjet. Naime, moje 16mjesečno dijete je prije 3 dana dobilo temperaturu koja je varirala od 38 do 40C, te proljev( sluzavi s komadima neprobavjive hrane). Temperatura je pala, ali proljev se nastavio.

2.dan nikako nisam mogla skinuti temp. koja je bila na 40C , otisli smo na hitnu jer smo na moru trenutno a bolnica nije bas blizu pa za svaki slucaj da je pregledaju. vadili joj krv, nalaz uredan, zakljucak da je viroza.

ali ona sve vise i vise spava i jako je bezvoljna cijeli dAN,, zapravo cijeli dan prespava što nije bas uobičajeno za nju. To mi je normalno kada je bila u temepraturi ali sada kad je temp.normalna čudno mi je da je tako umorna (ili je to ok?), a proljev se nastavlja, Dojim je i pije vode, a od hrane jako malo uzima , samo malo riže, rižine krekere, i jucer malo teleće juhe , i nista vise ne zeli. zapravo ne trazi hranu previse. da li da jos pricekam ili ipak treba stolicu na kontrolu nositi ? ili bilo sta drugo ?

hvala Vam unaprijed

Darko Richter, dr. med.

24.06.2011. 21:00

Treba parenteralnu rehidraciju (infuziju). Dakle, u bolnicu, ili u ambulantu gdje to mogu izvesti.