Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Sniženi monociti, a povišeni limfociti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mkrajaci

07.05.2009. 21:40

Poštovani, molim vas za komentar krvne slike mog mlađeg sina, star je 4,5 mjeseci i prije redovnog pregleda pedijatrica nas je uputila na provjeru urina i krvne slike. Svi detalji u vezi urina su u granicama samo me zanimaju dva detalja iz krvne slike.
Limfociti: 78.0
Monociti: 2.0
to su jednine vrijednosti koje odstupaju, pretraživanjem interneta sam pronašao da su povišeni limfociti normalni kod male djece, ali neznam u kojoj mjeri dok za monocite nema previše materijala. Molim doktora da prokomentira slučaj mog djeteta. Inače dijetetu malo curi nos. Temperatura je normalna.

Darko Richter, dr. med.

07.05.2009. 23:10

Nalaz se ne radi zbog komentara, već zbog indikacije. Ako nema indikacije, nalaz nema smisla. Ako ima indikaciju, onda se tumači u okviru te indikacije. Medicina ne apsolutno objektivna struka.
Mogu samo komentirati da ste uglavnom dobro zaključili na temelju vlastitog surfanja internetom, što je, inače, rijetkost za hrvatske laike.