Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6627 | Broj poruka: 26392

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Stolica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zabrinuta mama

05.03.2006. 10:19

Poštovani, moja beba ima sedam mjeseci i počinje jesti sve raznolikiju hranu. Samim time stolica joj postaje sve tvrđa, pa me to malo brine. Na samom analnom otvoru koža je malo, jedva okom vidljivo, zaderana. Bojim se da joj nebi došlo do pucanja kože. Još uvije ju dojim, pa su stolice različite iz dana u dan, ovisno o dohrani! Molim Vas za savijet kako da joj zaliječim tu malu ranicu da nebi otišlo dalje ukoliko joj stolica s vremenom otvrdni. Moj liječnik je rekao da ispirem kamilicom i ništa više, ali za sada to ne daje nikakve rezultate! Želim bolje spriječiti , nego kasnije liječiti, pa vas molim za savijet. Unaprijed zahvaljujem!

prof. dr. sc. Ana Votava Raić

06.03.2006. 22:40

Štovana gospođo, promjena (ne uvijek poželjna) stolice moguća je pojava kod prelaska na drugu hranu, a nakon uhodane prirodne prehrane. Bilo bi dobro pokušati promijeniti konzistenciju stolice, npr. s mliječnim šećerom (Sacch. lactis) koji se dobiva u apoteci i koji se dodaje u hranu (npr. u voćnu kašicu) u količini koja stane u žličicu za crnu kavu (najmanji kalibar) i to u dva do tri obrojka na dan. Za ragade, ako nastanu, još se uvijek rado koristi stari lijek Mercuri chrom (crvena tekućina) koja se također dobiva u ljekarni. No, nadajmo se da Vam neće trebati.
Srdačan pozdrav.