Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


streptokok u krvi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

stelinka

29.12.2008. 11:40

Poštovani,

molim vas za savjet. Kćerka (sada 6,5god) je imala prošle godine u dva navrata ŠARLAH sa osipom, visokom temperaturom, popila je antibiotike, te nakon toga brisevi su pokazali da nema bakterije. Ove godine (nakon što je bila u kontaktu sa šarlahom) ponovno je bris grla i nosa pokazao da ima streptokok grupe A, a nakon popijenog antibiotika klavocina, bris je pokazao streptokok grupe G, AST JE 1600. Rekli su nam da je streptokok ušao u krv, dobila je injekciju penicilina i sad pije SUMAMED 3 dana. Molim vas da mi kažete jeli penicilin uspješno rješava streptokok u krvi, ili je oporavak dug, jeli ova dijagnoza streptokoka u krvi jako zabrinjavajuća ili se to danas uspješno liječi penicilom. Preporučili su nam vađenje krajnika. Kad će to bit moguće napraviti, nakon koliko vremena od inekcija.
Unaprije Vam puno zahvaljujem na odgovoru, jer sam jako zabrinuta.

Darko Richter, dr. med.

29.12.2008. 12:15

Streptokok grupe G nije streptokok grupe A i ne utječe na razinu AST.-O. Nemam pojm au kojem je smislu dato objašnjenej da je "streptokok ušao u krv". AST-O ne bi bio povišen da streptokok nij eibo u kontaktu sa specifičnim imunim sustavom, a to znači ušao dublje u tkivo. Sepse od streptokoka grupe A su moguće, ali iznimno rijetke, i, obično ukazuju na neku osnovnu težu bolest (imuni deficit, milijarnu tuberkulozu, i sl.).
Ispišite točno datume, dijagnoze, nalaze i terapiju.
Vi ovdje pričate neke pričice kako ste iz vi shvatili.