Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


upala grla i antibiotik


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

splićanka

29.05.2009. 09:40

Poštovani, moja kćer od 2,7 je u noći na ponedjeljak i utorak imala temperaturu preko 38C, nikakvih drugih simptoma. Odveli smo je pedijatru, rečeno je da ima dosta upaljeno grlo i dobila je Cefaleksin sirup. S obzirom da ga ona nikako nije htjela popiti, doktor je rekao da se može razmutiti u malo soka, i tako ga i uzima. Temperatura se odmah normalizirala, ali je nestalo dobroga raspoloženja, apetit je nula, slabo jede i ništa, razdražljiva je, loše spava. Da li je moguće da je to zbog lijeka? Uzimamo li ga ipak na krivi način, remetimo li mu metabolizam? I još jedno pitanje: da li treba izbjegavati mliječne proizvode za vrijeme terapije antibioticima?
Zahvaljujem na odgovoru!

Darko Richter, dr. med.

29.05.2009. 18:30

Da li je moguće da je to zbog lijeka? NE.
Uzimamo li ga ipak na krivi način, remetimo li mu metabolizam? DA, ALI NIJE ŠTETA.
I još jedno pitanje: da li treba izbjegavati mliječne proizvode za vrijeme terapije antibioticima? ZBOG ČEGA TO MISLITE? Ako nešto mislite da znate o tome, onda vi meni odgovorite: je li za vrijeme uzimanja cefaleksina ili drugih antibiotika, zabranjeno jesti pohane šnicle s matovilcem?

splićanka

29.05.2009. 22:40

Drago doktore, zahvaljujem na fantastičnom odgovoru! Obožavam čitati vaše odgovore, osvježavajuće ste direktni, i rado bih svoje dijete vodila kod vas na preglede, da živim u vašem gradu. Bez obzira što ja mislim da antibiotici imaju posljedice, tipa proljev, osip, nema veze, bitno mi je da ste mi rekli da se ipak mogu uzimati na ovaj način. A što se tiče prehrane mliječnim proizvodima i terapije antibioticima, o tome je bilo mnogo studija, i vjerujem da ste ih i vi čitali, samo se s njima ne slažete. A sad se s njima ne slažem ni ja, JER VAM VJERUJEM!

Darko Richter, dr. med.

29.05.2009. 22:50

Evo, konačno jedno pravo pitanje s uskličnikom.