Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Varilix


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

bambolina

30.09.2008. 09:45

Postovani doktore,
jutros smo dijete (2,6g) cijepili s Varilix. Doktorica iz Glaxo Smith Kline nam je rekla da dijete trebamo cijepiti dva puta, npr.sad i onda za tri mjeseca da bi cijepivo bilo doista ucinkovito. Mi smo to rekli pediatrici i ona namje rekla da se djeca do 12g. cijepe samo jednomi da to pise i u uputstvima. Ja sam joj rekla da sam se cula sa s dr. iz GSK i da je ona rekla dva puta u razmaku od tri mjeseca...
Moj problem je taj sto sad ne znam dali ga treba ponovo cijepiti za 3 mj. ili ne! Dr.iz GSK sam da puta rekla da on ima 2,6g a ona je rekla da, da nekad je bilo jednom ako je ispod 12g a sada nakon istrazivanja se utvrdilo da je potrebno 2 cjepljenja!
Ja sam sad jako zbunjena jer stvarno na pakiranju cjepiva pise da se djeca ispod 12g.cjepe jednom. Mislim da ga iz tog razloga nasa pediatrica ne zeli ga drugi put cjepiti.
Molim Vas pomozite! Ja izuzetno cjenim Vase strucno misljenje pa Vas molim za savjet; dali je dosta potrebno ovo drugo cjepljenje ili nije s obzirom na dob djeteta?
Nisam rekla on ima 12kg i kaze pediatrica da on spada u djecu sitne gradje (ne znam dali Vam je potreban ta info).
Unaprijed zahvalna!

Darko Richter, dr. med.

30.09.2008. 10:10

Po najnovijim podatcima pokazalo se da je bolje cijepiti dvaput, nego jedanput, čak i u dobi ispod 12 godina. Cijepi se najranije 3 mj. nakon prve doze, a u načelu, nakon prve doze s 1-2 godine, cijepi se drugi puta s 4-6 godina. Ako tako želite, možete je cijepiti veća za 3 mj., a možete i čekati do dobi od 4-6 godina.