Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


velik broj leukocita kod djeteta od 5 godina i7 mjeseci u 3 navrata


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

bibinje

17.05.2015. 14:05

POštovani,
Moje djete je starosne dobi 5 godine i 7 mjeseci staro. Naime 27. ožujka 2015 godine nakon preboljenih vodenih kozica dobiva upalu pluća gdje smo zbog njezinog umora i blage povećane temperature 37,6 C izvadili krvnu sliku gdje su leukociti bili 27.000 , ostajemo u bolnici na intervenoznoj terapiji 7 dana i nakon toga još 3 dana Zinat. Nakon tog djete 16. 04. 2015. godiva urtikaruju tijekom noći gdje odlazimo na pedijatriju krvna slika uredna dobiva infuziju i solumedlor injekciju i sirup za alergiju još 3 dana kod kuće. Dana 30,04. opet povećani leuefkociti 22,,3 CRP 3,3 "navodno u infektu" dobiva na pedijatriji Zadarske bolnice intervenozni ljek jednu dozu Ceftriaksn i zinat za doma još 7 dana 2Xpo 8 ml. Odmah nakon toaga dana opet urtikarija ne jaka ali dovoljna da dobije sloumedrole injekciju i Xyazal sirup. (laaratoriski nalazi nisu rađeni). Dana 16. 05. 2015. godine dijete dobiva laganu fibru do 38 odlazimm na pedijatriju s djetetom jer to mi je već 4 put u razmaku od mjesec dana i kažem da dijete malo slabije jede ima blagu temepraturu da je boli malo noga, meutim doktorica izvadi krvnu sliku i opet leukociti 23,6 MCHC (K) 356, povećaani neutrofili 77,7, i blago smanjeni linfociti 10.2. CRP 28.3. opet kažu infekt. Sad vas ja molim da li je moguće da se taj infekt ne može iskorjeniti nego mi djete je popilo b rdo antibiotika što venoznih, što sirupa i naavno doktorica iz zadarske bolnice daje "klavocin bod" kod upale pluća kada smo završili u bolnici izilian je "peumokok. Inače je dijete alergičar, ima Akutni rinosinusitis, česte akutne farinfitise .. E mene zabrinjavaju ti česti povišeni leukociti da li je moguće da se to dešava u krug jer djete i pohađa vrtić ili je stvarno potrebno napraviti detaljne petrage zbog povišenih leukocita u krvi. Hvala vam na odogovoru

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.05.2015. 12:05

Činjenica je da nakon preboljenja vodenih kozica imunosni sustav bude oslabljen par mjeseci. Pohađanje kolektiva je povezano sa novim infekcijama i za početak predlažem da se dijete ne daje u kolektiv narednih mjesec dana. Nadalje, potrebna je opsežnija kontrola laboratorijskih nalaza, u svemu treba biti oprezan i zbog nejasnih bolova u nozi. Ako nalazi ne budu uredni potrebna je daljnja bolnička obrada.