Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


bolovi u kuku i povišena temperatura


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

BBee

29.09.2006. 21:30

Poštovani,
Molim Vas za savjet. Moju kćer staru 3,5 god jučer nakon buđenja počeo je boliti kuk (noga?) do te mjere da cijeli dan uopće nije mogla stati na nogu. Nakon konzultacije s njezinim pedijatrom napravili smo CRP koji je bio <5. Bol je pokazivala u području prednjeg dijela kuka, pa prema otraga. Temperaturu jučer nije imala i bol se smirila nakon par sati. U međuvremenu je obavila i veliku nuždu (s čime imamo velikih problema, ima jako tvrdu stolicu).
Moram napomenuti da je početkom 9.mj krenula u vrtić i doslovno je stalno od onda prehlađena (curi nos bez temp.). Danas je dobila temp. oko 38°C. Dajemo joj Plicet.
Situacija me vjerojatno ne bi jako zabrinula da nije opetovana. Naime početkom 5. mj o.g. dogodila se na dlaku ista priča, otišli smo u Klaićevu na kirurgiju misleći da je u pitanju kuk, proslijeđeni smo ortopedu, napravljen je RTG kukova- b.o., UZV kukova- b.o., KKS - L 2,7, nakon par sati su porasli na 3,2, ( neut 57,8, lymph 26,1 mono 15,8),
RBC 4,78 , hgb 136. Povišena temp, curio je nosić, bol u kuku, otežano kakanje.
Nakon 5 dana kks je bila normalna. Koliko se sjećam bol u kuku je prestala nakon kakanja.
Dobili smo upute za regulaciju stolice, pedijatrica u Klaićevoj je utvrdila da su bol i temp. koincidirali, a i meni je to bilo logično. No sada se ponovila potpuno ista priča.
Ponovo je preporuka da obavimo pregled ortopeda, iskreno ja ne znam kolko to ima smisla. Moja majčinska intuicija mi govori da to ima veze sa crijevima ili sl... Da li je moguće da zbog zadržavanja stolice u krv ulaze toksini (ili bakterije) i uzrokuju ovakve simptome? Otići gastroenterologu?
Molim Vas za savjet!
Unaprijed Vam hvala i srdačan pozdrav!

Darko Richter, dr. med.

30.09.2006. 00:15

Čini mi se da treba učiniti dvije stvari, prije svega: kontrolirati broj leukocita, jer i 2,7 i 3,1, koje ste citirali, su jasna leukopenija, tj. smanjeni broj leukcita; drugo, srediti stolicu. Nijedno dijete ne mora imati tvrdu stolicu. Treba normalno jesti, i, najvažnije, svako jutro, nakon obroka, sjesti na WC. To je sve. Najčešće se to ujutro ne učini, ili ne doručkuje, ili nem avremena za WC, juri se u vrtić, i, tako se i dijete i majka opstipiraju. Očevi su tu puno manje osjetljivi, i djeca se s njima obično ne opstipiraju, ali, budući da očevi izbjegavaju brisanje guze djetetu, stvar pada na mame, a one češće stišču. To je neka bihevioristička spolna razlika.
Problem koji opisujete ne čini mi se kao problem u kuku, već u trbuhu, uz nužnu ogradu da ovisim o svojoj impresiji vašeg opisa.

delboy66

17.05.2015. 13:10

Poštovani, imam 16 godina, i jučer pri igranju nogometa, dobio sam jedan udarac u kuk.
Boli me kad hodam, ali kad ležim ili sjedim ne boli.
Boli me kada pritisnem na mjesto udarca, a nema modrice.
Je li bi to mogao biti lom, ili samo bol od udarca, i kome bi se trebao obratiti?