Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


vrtic i bakterije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marta13

15.08.2013. 15:00

Postovani,imam djete koje je krenulo u vrtic ove godine u 4mj i od tada je stalno bolestan,najcesce se radi o virusnim upalama grla..upravo je prosli tj'popio antibiotik zinnat jer je pedijatrica sumnjala na bakteriju jer je imao povisene leukocite.ali nakon brisa grla koji je pokazao da je sve u redu krenuo je u vrticu i nakon tri dana opet ima temperaturu 39.2 u guzi ,ne curi mu nos niti kaslje.kako da mu pomognemo da ojaca imunitet?djete ima 18mjeseci.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

20.08.2013. 15:35

Najučinkovitija je zaštita cjepivom protiv onih bolesti za koje cjepiva postoje. To bi u Vašem slučaju bilo cijepljenje protiv pneumokoka (Streptokoka pneumonije), vodenih kozica i gripe. Opći stimulatori imuniteta nisu niti izbliza tako učinkoviti, pokušajte s Imunoglukanom, 1ml na 5 kg tjelesne težine dnevno, u fazama bolesti podvostručite dozu. Učestalo čistite djetetu nos i nek provodi što više vremena na svježem zraku i u kretanju. Zimi izbjegavajte pregrijavanje prostora u kojem dijete boravi. Ako nije kontroliran hemoglobin to treba napraviti jer slabokrvnost značajno slabi imunitet.

vlatka2907

29.08.2013. 19:35

Poštovani dr. Jovančević,
molim Vas za jedan savjet. Preporučate li djetetu od skoro 14,5 mj. starosti za jačanje imuniteta Feropip sirup (proizvođač Pip)? Ili možda neki drugi sirup sličnoga sastava? Naime, čula sam puno pozitivnih iskustava pa razmišljam da isto počnem davati svom djetetu prije i tijekom boravka u jaslicama. Napominjem da je dijete zdravo, nema nikakvih problema i dosad, izuzev nekoliko prehlada, nije bilo bolesno iako je uz starije dijete permanentno bio u kontaktu s djecom vrtićke dobi.
Ukoliko g.n. pripravak ne preporučate, molim Vas ako biste mi mogli preporučiti nešto drugo kao preventivu tijekom zimskih mjeseci (npr. Imunoglukan).
Unaprijed hvala!

vlatka2907

30.08.2013. 14:45

Ispričavam se, samo da se kratko nadovežem na svoje prethodno pitanje. Je li preporučljivo djetetu starom 14,5 mjeseci davati pripravke na bazi meda i/ili propolisa? Kakav je Vaš stav o Nativnom propolisu Junior? Velika hvala unaprijed, srdačan pozdrav!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

02.09.2013. 10:55

Načelno bi pričekao s primjenom mednih preparata do navršene 2 godine, naročito ako u obitelji ima alergičara. Imunoglukan je dobro prostudiran preparat, praktički nema nuzpojava i ima mjerljivih rezultata u smanjenju učestalosti infekcija dišnih puteva. Daje se 1 ml na 5 kg tjelesne težine dnevno a u fazi bolesti se može udvostručiti doza. Preporučam kontinuiranu primjenu kroz 6 mjeseci.