Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Za dr.Richter


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivanka

27.02.2006. 22:37

Poštovanje,
mog tada 2,5 sinčića pedijatrica s dijagnozom:sumnja na alergiju na kravlje mlijeko ( tada je bio na Bebimilu ) šalje na pregled alergologu na Šalatu.Tamo rade kožne testove sa slijedećim rezultatima:
Nalazi IgE ukupni je uredan - 3.12 kIU/l
Nalaz kožnog testiranja - sve testirano negativno (jaje,mlijeko,k.prašina)
- Uz napomenu kako su testovi u toj dobi nepouzdani , njihova dijagnoza kako se radi o alergiji na k.mlijeko stoji uz preporuku :provokacijski test čim prije.
Dječak sad ima 4 mjeseca,jede Pregomin i odlično napreduje , no pedijatrica uporno ustraje na provokacijskom testu .
Molim Vas Vaše mišljenje i savjet , te dodatno pitanje : da li kod uvođenja dohrane osim na kravlje mlijeko kao sastojak treba paziti i na laktozu ,jer mislim da su alergija na kravlje mlijeko i preosjetljivost na laktozu dvije različite stvari.
Unaprijed zahvalna

Dr. Darko Richter

28.02.2006. 08:54

Sada treba ponoviti ukupni IgE i specifični IgE na kravlje mlijeko. To je z apočetak sve. Ako je nalaz negativan (na kravlje milijeko), nema neposrednu alergiju na te proteine. No, to ne isključuje neke druge reakcije preosjetljivosti koje ne idu putem IgE-mehanizma. Možda zato ona inzistira na provokacijskom pokusu.

Ivanka

01.03.2006. 15:36

Puno hvala na Vašem odgovoru. Ako Vas samo još mogu zamoliti Vaš stav o tom testu, odnosno mislite li Vi osobno da je provokacijski test u ovom trenutku najbolje i jedino rješenje ili da to sve može pričekati da maleni bude stariji.Hvala

Dr. Darko Richter

01.03.2006. 20:10

Kada bude stariji, vjerojatno ga ta alergija više neće mučiti, ona najčešće s vremenom mine. Ali najprije treba ponoviti one pretrage.