Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Zaostajanje u motorici???


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

rusalka

17.04.2008. 23:10

Štovani,

moja beba će za tjedan dana napuniti deset mjeseci i još uvijek samostalno ne sjedi. Inače je veselo i "brbljavo" dijete zainteresirano za sve što se događa oko njega. Rotira se s trbuha na leđa i obrnuto, na trbuhu se vrti u krug, ali ne puže prema naprijed.
Kad smo posljednji put bili na sistematskom pregledu, pedijatrica nije ništa rekla, no ovo me počinje zabrinjavati. Molim Vas Vaše cijenjeno mišljenje.
Hvala.

Darko Richter, dr. med.

18.04.2008. 09:50

Mislim da vam je iz daljine ne mogu pomoći. Morate zaključivati sami: sjedenje je krupna stvar u psihomotornim razvoju, i, da tu nešto nije u redu, vaša pedijatrica bi sigurno signalizirala.

rusalka

18.04.2008. 10:35

Hvala Vam na odgovoru.
Prije četiri mjeseca pedijatrica je ustanovila da bebi manjka vitamin D, pa sam mu dva mjeseca davala 10 kapi dnevno, a sad smo na pet kapi. Može li to biti povezano sa time što on još ne sjedi?
Osim toga što ne sjedi, zabrinjava me i to što mu je gornji dio tijela još uvijek pomalo "klimav". Kad ga se nosi na rukama (tako da je prednjim dijelom tijela okrenut prema osobi koja ga nosi) često se okreće na sve strane jer ga sve zanima, no često mu se gornji dio tijela zaljulja kod okreta. Ne znam je li to još normalno za tu dob.
Pozdrav

Darko Richter, dr. med.

18.04.2008. 12:30

Ako je imao rahitis, normalo je da je bio hipotoničan. No, to nije zaostajanje u motoričkom razvoju, već deficit vitamina D.