Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


VUR i profilaksa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ursulakis

18.04.2008. 21:20

Postovani,
Mojoj curici od 10.mj je dijagnosticiran refluks 2 stupnja. Trenutno je na profilaksi sinersulom. Zadnjih nekoliko dana radimo urinokulture i nalazi se razlikuju - na 3 nalaza se pokazala e-coli 10 na 5 a na jednom je kultura sterilna. Na svim nalazima nema leukocita, pise: nesto bakterija, nesto leukocita. Ona nema temperaturu i dobrog je rapolozenja. Inace uzorak urina uzimam uvijek na isti nacin: operem ju sapunom, zatim 3 puta obrisem fizioloskom otopinom i vatom, kesicu mijenjam svakih 30 minuta...
Doktorica mi je na temelju ovih nalaza propisala Cefiksim 10 dana. Kako nalazi sedimenta urina i urinokulture cesto znaju biti raznoliki pitam vas da li trebam pricekati i napraviti jos koji nalaz ili da pocnemo sa Cefiksinom.

Darko Richter, dr. med.

18.04.2008. 23:05

Ako u urinokulturi raste E. coli u signifikantnom broju, onda se daje lijek po antibiogramu, pretpostavljam da je to cefiksim.