Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


zatvor


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

joly

03.01.2004. 16:19

Imam djevojčicu od 7 mjeseci koja je do prije mjesec dana bila isključivo dojena i imala stolicu nakon svakog dojenja. Kada sam počela sa dohranom ( riža, kukuruzna krupica, blitva, mrkvica...uglavnom žitarice i povrće ) stolica je prvih tjedana i dalje bila u redu da bi zadnja dva tjedna izostajala po 2-3 dana. Molim vas za savjet kako da riješim bebin zatvor. Hvala!

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

04.01.2004. 08:59

Cijenjena gospođo, uvođenje novih namirnica u prehranu, premda neophodno, ponekad dovede do promjena koje mogu izgledati nepovoljno. Za prilagodbu je potrebno vrijeme. Ako je Vaše dijete dobrog općeg stanja, raspoloženja i ako dobro napreduje, nemate razloga za uzbunu. Možete donekle smanjiti količinu riže i mrkve i uvesti veće količine voćnih kašica. Mliječni obrok i nadalje treba biti majčino mlijeko. Ako se stanje ne popravi ili u slučaju pojave dodatnih smetnji (pogoršanje sadašnje situacije, grčevi, povraćanje,...) morat ćete potražiti pomoć pedijatrijskog gastroenterologa. Do tada, mnogo pozdrava.