Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


dentalna patologija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

biljana

12.04.2005. 12:16

u 32 sam tjednu trudnoce i pocelo mi se paliti zubno meso na mjestu gdje mi je pokvaren zub.Smijem li ga vaditi ili da upalu lijecim ceporexom.Hvala.

dr.sc. Silvana Jukić

15.04.2005. 15:56

Za tu odluku bi se trebalo prethodno posavjetovati s ginekologom koji vodi trudnoću. Ukoliko je trudnoća uredna u svakom slučaju je bolje zub izvaditi nego organizam opterećivati antibioticima.

krešo

03.01.2006. 08:52

molim da mi objasnite koji su najefikasniji načini liječenja paradentoze koje je moguće provoditi samostalno kao i koji su lijekovi dostupni u Bosni.

krešo

Ivata

23.09.2016. 18:35

Poštovani,
prije 6 mjeseci iz donje šestice izvađen je živac te su kanali napunjeni. Sa zubom nije bilo problema do prije dva mjeseca kad je počela neizdrživa bol. Stomatolog je napravio reviziju punjenja, slikala sam zub 3 puta te je iznova čistio kanale nekoliko puta. U međuvremenu sam popila Klavocin i Medazol. Svaki put kad zatvori zub privremenom plombom zub neizdrživo boli tako da moram ići da ga skroz otvori. Zub je bio otvoren 10ak dana te je tada počela terapija medazolom te je stavljena privremena plomba s rupicom. Sve je bilo dobro 3 dana kada je opet počela jaka bol, na dodir i jako pulsiranje, kao da nešto želi iskočiti iz zuba. Ne znam više što da radim. Stomatolog kaže da zub ima tri kanala, bila sam nakon toga kod još tri stomatologa, i samo jedan sumnja na četvrti kanal ali ga nitko ne može pronaći. Bila sam na Stomatološkom fakultetu kod specijalista endodencije. Mislite li da je ipak vrijeme za vaditi zub? Ne mogu više trpiti ove bolove, zbog posla i svega, niti piti velike količine analgetika. Mislite li da postoji još neki način za spasiti taj zub? Cijelo vrijeme svi čiste kanale, kažu da je sve čisto, a čim se zub zatvori dolazi do grozne pulsirajuće boli i to nakon dva različita antibiotika. Hvala na odgovoru.

Dean Cekić, dr. med. dent.

26.09.2016. 10:35

Poštovana,

Mislim da ste sa svoje strane napravili sve što ste trebali.
Kako je razvoj događaja nepovoljan, ja bih na Vašem mjestu zub izvadio.