Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2662

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


moguća upala čeljusti?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dani990

10.12.2010. 12:25

Oko mjesec dana me boli gornja i donja celjust, pretezno s desne strane. Sumnjala sam na jedan zub koji je odmah popravljen, no svi se problemi nastavljaju.
Nedavno je na moj zahtijev zub izvađen, ali su se bolovi cak i povecali. Zanima me ako je zub izvađen pod upalom moze li ta upala sama proci ili trebam nesto poduzeti, posto moj lijecnik nevidi u cemu je problem ( otvorio je iduci zub kao moguci razlog bolova) i predlaze snimanje celjusti (ako se stanje nesmiri)?

Dean Cekić, dr. med. dent.

13.12.2010. 11:00

Poštovana,

Stomatologija spada u kirurške grane medicine.
Što znaći da su svi zahvati koje poduzimamo relativno radikalni.
Stomatologija je također vrlo konkretna struka, koja za konkretni problem ima konkretno riješenje.

Primjenu terapije prije postavljanja dijagnoze smatram potpuno krivim pristupom, koji može završiti potpuno krivo.

U Vašem slučaju potrebno je odrediti dijagnozu, korištenjem svih mogučih dijagnostičkih postupaka (koji su naravno potrebni), te eventualnim konzultacijama s specijalistima i eventualno drugim granama medicine.


Ako Vaš stomatolog ne zna u čemu je problem, postoje ljudi i institucije kojima je svakodnevni posao da pomažu u takvim situacijama.

Trillian

21.03.2011. 21:40


Poštovani,

Zadnjih tri dana osjecam dosta jaku bol na kraju gornje vilice, danas je pocelo i lagano oticanje u tom dijelu. Bol je najjaca kod otvaranja usta, cak ne mogu do kraja ni otvoriti usta.
Dali je moguce da je to zbog upale zubnog mesa koju imam vec mjesecima, jer zubi su mi ok kao i umnjak koji je isto tako zdrav. Nisam u mogucnosti otici do doktora, ne znam sto da radim i uzimam!?

Unaprijed hvala

Dean Cekić, dr. med. dent.

22.03.2011. 10:15

Obavezno trebate posijetiti doktora, čim budete mogli, unutar najkasnije 1 tj.
Dotle je terapija Klavocin bid 1g(ako niste alergični na penicilin) ili Dalacin C 300mg (u slučaju alergije na penicilin).
Ako se situacija ne popravi u roku 2 dana ili se slučajno još bitno pogorša 1 dan nakon početka uzimanja antibiotika morate hitno liječniku.