Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2662

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Vušegodišnja bol nakon čišćenja kanala


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Smješko

26.09.2013. 09:20

Poštovani,
prije nekih sedam godina rađeno mi je čišćenje kanala na gornjoj četvorci. Nakon tretmana povremeno mi se javlja umjerena bol vrlo slična boli kakvu sam imala prije samog postupka koji je rađen zbog odumiranja živca. Meso poviše tog zuba je malo crvenije od okolnog i postoji jedva vidljiva oteklina na samom zubnom mesu. Prije dvije godine rendgenski sam slikala zub i odnijela sliku na kontrolu i zubar je rekao da njemu sve izgleda u redu i da nema razloga dirati taj zub, osim ako je bol toliko jaka da ga želim izvaditi. Sad se spremam na stavljanje ortodontskog aparatića i prije toga definitivno želim riješiti taj zub - prvo zdravstveno, a onda i estetski jer je nakon zahvata ostao nešto manji (previše su ga izbrusili), a potamnio je vrlo lagano, ne vidi se na prvi pogled. Imate li ideju u čemu se sastoji moj problem i što bih trebala napraviti ako ne na rentgenskim snimkama i dalje ništa ne vidi? Htjela bih izbjeći vađenje zuba.

Dean Cekić, dr. med. dent.

20.11.2013. 10:45

Poštovana,

Ako se na vrhu korijena zuba vidi kvržica koja odgovara upali, onda bi se ista morala vidjeti na standradnoj rtg snimci. Ako je potrebna dodatna dijagnostika zub je moguće snimiti u 3d tehnologiji (CBCT).