Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija grinje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

fran1

25.02.2008. 15:10

Moj sin ima 2,5 god. sa godinu i pol dana završio je u bolnici sa jakim bronhitisom. Sada smo mu pravili alergotest koji je pokazao alergija na grinje kučne prašine i kučna prašina u krvi 18,5, alergolog nam je preporučio fleksotit iako kaže da to nije visoka alergija , specijalist za uho grl nos -fliksonase, tj da bolje uzimamo fliksonase nego fleksotit tako da ni sama neznam šta da mu dajem.

Darko Richter, dr. med.

25.02.2008. 21:15

Flixotide je lijek za alergijsku astmu, a Flixonase za alergijski rinitis. Za laergijski proktokolitis isti bi se lijek (da postoji za takvu namjenu) vjerojatno zvao Flixorect. Ne razumijem vaš dilemu. Lijekovi se daju po dijagnozi, a ne po konfuziji. Ako ima astmu, dobiva Flixotide, a ako ima rinitis, dobiva Flixonase. Ako9 ima i jedno i drugo, može i jedno i drugo,a ako bi imao i treće, mogao bi se tu pridružiti i taj fiktivni Flixorect.

fran1

04.03.2008. 12:35

Možete li mo još malo pomoći šta znaći Eozinofilni kationski proteini 3,00 uf/l u nalazi krvi i da li je kožni test na alergiju djetetu do 3 god. pozudan, jer smo tražili da naše djete ide na nove alergotestove ( ima 2,5 god.) a kažu da trebamo još čekati

Darko Richter, dr. med.

04.03.2008. 14:00

Sve vam ovisi o tome tko je pacijent, a tko doktor.
Mene osobno nikada nije jako zanimao eozinofilni kationski protein, a neki ga jako vole raditi. U kratko, iz njega ne možete zaključiti ništa posebno.
Vaš mali je već radio neke testove, tamo ste naveli 18,5 nečega (čega? - trebalo bi imati točne jedinice), pa ne znam čemu sada i prick test. Inače, prick test je, ako ga ja radim sasvim solidno pouzdan do dobi 2-3 tjedna, na dalje. Ako ga radi netko tko priča da treba čekati dob od 3 godine i više, onda je on malo drugačiji od mene.

fran1

06.03.2008. 12:30

U nalazima je D1- 18,50 KIU/L, IGE je 360 KIU/L jučer smo bili kod alergologa pa nam je rekao da sad probamo prestati sa davanjem fleksotida na neko vrijeme (kontrola za dva mjeseca). njemu je sad dobro pa iz tog razloga sad nam i alergolog preporučuje novi test ali preko krvi.

Darko Richter, dr. med.

06.03.2008. 18:25

Sigurno ima alergiju na grinju iz kućne prašine, a što ima dalje, to ja ne znam. Ako ima astmu treba mu Flixotide, i to bez prekidanja, ako ima alergijski rinitis, treba mu Flixonase pod kontrolom ORL.Ako ima samo alergiju, bez simptoma bolesti, ne treba mu ništa, eventualno urediti stan protiv grinaj, što isto ide i za gornje slučajeve kada postoji klinički jasna boelst. No, vi ne znate, ja ne znam, koja mu je dijagnoza. Alergija na grinje nije nikakva diajgnoza. I usput, nema se tu što kontrolirati iz krvi, ako je prvi nalaz, tj d1= 18,5 kU/L, učinjen unutar zadnjih 12-18 mj.