Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija oko usana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

shaggy-7

11.03.2008. 18:15

Imam 20 god. i u zadnjih par mjeseci imam problem sa usnama. Prije par godina sam imao cesto suhe usne a to sam rjesavao labellom ili nekom kremom, ali u zadnja 3-4 mjeseca moje usne su postala katastrofa. Svakih 7-10 dana one odjednom pocrvene (budu boje tresnje) isuse se vise-manje, ali problem je u tome sto okolo usana jedno 3-4 mm imam crvenilo i koza u tom dijelu se ljusti. To izgleda kao da sam stavljao crveni karmin na usne i OKO usana. To prije svega izgleda ruzno ali to uzasno pece i boli. Pokusavao sam svasta, koristio sva labella i kreme.. sve moguce do cega sam mogao doci. Otisao sam naposljetku dermatologu koji naravno nije znao u cemu je problem. Nalazi krvi i urina su super, na sta mi je dermatolog rekao da mi je zdravlje ok, da nista ne fali organizmu ali da sam na nesto alergican. Za sad me ne zeli slati na test jer ima malo alergena i misli da to ne bi pomoglo. Navodno sam alergican na nesto od hrane. Preporucio mi je da idem jedno vrijeme na dijetu, da jedem cijeli dan jednu vrstu hrane i da pisem sta sam jeo. Ali to je bilo bez uspjeha. Jedan dan usne polude od kecapa (ako je do kecapa i majoneze) i kada to namjerno ponovim nakon 10ak dana nista se ne dogodi. Doktor mi je prepisao tablete Fenadex (protiv alergija) i mast Pantexol koja je neutralna i trebam da je koristim umjesto labella. Medjutim sve to nije pomoglo. Moje usne su i dalje katastrofa i to mi jako smeta.Zivot mi postaje agonija, a ja ne znam sta da radim. Molim vas uputite me detaljno sta da radim i koje lijekove da pijem. Bilo sta samo da ovo bude ok.
Unaprijed JAKO zahvalan

Darko Richter, dr. med.

11.03.2008. 21:05

Kao prvo, pitajte dermatologa na ovom forumu. Kao drugo, ako vam je dermatolog rekao da imate 2neku alergiju", onda pokušajte usnice i oko usnica namazati kortikosteroidnom kremom, uzmite npr. kombiniranu mast za oči, njpr. Garasone ili Maxitrol, i mažite najmanje dvaput dnevno usnice i oko usnica, kroz 2-3 dana, pa vidite efetk. Ako je odličan, onda imate neku kontaktnu alergiju, i to treba ispitati. U međuvremenu nemojte nikakve druge kremice, masti i šminke mazati na usnice.