Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija (urtikarija ) na hranu??


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ravna

05.03.2008. 10:15

Poštovani,
moja kćer ima 9 godina,i zadnja 3 mjeseca dosta često nakon određene hrane dobije urtikariju po trbuhu,vratu.Primjetila sam da hrana koja joj najviše smeta je pašteta,majoneza,salame,dakle,konzerve.No,jučer je u školi jela kašu i nakon 3 sata oči su joj otekle,dala sam joj flonidan tabletu i kalcij- sandoz,i dok sam došla na hitnu to je već skoro nestalo.Doktorica mi je za doma dala Rinolan sirup.
Moram još napomenuti da sam i ja do puberteta imala iste probleme,da od alergije boluje i moja mama,i njena mama.
Molim Vas savjet.Kako ,osim nekonzumiranjem takve hrane,spriječiti te alergije.Često joj dajem kalcij -sandoz,da li postoji još neki drugi način da joj ojačam imunitet?

Hvala na odgvoru.

Darko Richter, dr. med.

06.03.2008. 00:47

Koliko mala ima kila. Kladime se u 99% da ima 40 i više kg.
Jedini pravi način jest da ne konzumira konzervanse i hranu i pića s konzervansima. Od pića to je skoro svako kupovno piće, osim običen vode. Od hrane, znate i sami, a i nabrojali ste dosta toga. Možete joj kroz 2-3 tjedan davati antihistaminik, npr. Aerius ili Xyztal, a ne ga prekinuti nakon prve intervencije. Jja bih učinio i alergološku obradu.

ravna

06.03.2008. 09:30

Poštovani doktore,
hvala na odgovoru.Moja kčer ima 24 kg,9 godina,sitna je ,nije nikako ugojena,dapače.Mislim da je to nasljedno,a mislila sam da postoji neki način da se ta alergija iskorijeni,da se poboljša imunitet.Doktorica joj je dala Rinolan sirup.da radije uzmem ovaj koji ste mi vi preporučili?

Darko Richter, dr. med.

06.03.2008. 11:55

Aerius, ili Xyzal (krivo sam napisao zadnji puta), su bolji. Još bih ponovio da se učini alergološka obrada, s time da prethodno ne uzima antihistaminike barem 7 dana.