Home / Forum / Bolesti i stanja / Alergije / Alergija, lijekovi i dojenje

Alergije

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 731

Broj poruka: 3997

Richter Darko, dr. med.

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Kišpatićeva 12
Zagreb

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Alergija, lijekovi i dojenje

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivančica

22.02.2006. 16:42

Poštovani,

alergična sam na pelude raznih korova i stabiljka (među njima i ambrozija), čija cvatnja počinje u ožujku i travnju, pa sam do sad pila Flonidan i koristila Flixonase.
Prije mjesec dana sam postala mama i sad me zanima kada počinje cvatnja tih biljaka, mogu li ja i dalje koristiti Flonidan i Flixonase iako dojim svoje dijete? Kada sam prošle godine saznala da sam trudna, odmah sam prestala koristiti te lijekove i mučila se sa simptomima do jeseni, i nije baš bilo ugodno.

Unaprijed zahvaljujem.

doc. dr. sc. Tomislav Baudoin

31.05.2006. 23:12

Što se tiče antihistaminika i nekih intranazalnih kortikosteroida, preporučuje se oprez u trudnoći i kod dojilja. Postoje oni koji su dokazano sigurni u trudinica i u dojilja (primjerice intranazalni kortikosteroid budesonid) te njega slobodno možete koristiti. Vjerojatno i druhi intranazalni kortikosteroidi nisu štetni, ali za to još ne postoji dovoljno kliničkih studija. Stoga javite se svom liječniku koji će vam prepisati terapiju koje se ne trebate bojati, a pomoći će vam.

zoran

28.06.2006. 16:59

moja supruga ima 30 god. prije trudnoće je pila antialergijske lijekove flonidan antialergijske lijekove, sada je u 10-tom tjednu trudnoće i pojavila se alergija , kašalj , svrbež očiju, svrbež nosa i lagano gušenje , dali i dalje smije koristiti flonidan , ako ne koji zamjenski lijek postoji da ne bi smetao bebi ?