Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija na kobalt klorid


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

_emilija

13.09.2006. 20:45

Prije 3 mjeseca mi se pojavilo ljuskanje kože uz rub vlasišta, vrat, i malo na rukama i leđima. Bila sam kod dermatologa , te me uputila na vađenje krvi. IgE mi je u redu, 28. Nakon toga sam napravila epikutalni test na standardne alergene. Pozitivan je bio na kobalt klorid +(1), te na ortonitro parafenilendiamin +(1). Ortonitro parafenilendiamin me ne zabrinjava toliko jer ne koristim boje za kosu, osim ako se nalazi i drugdje? Dobila sam i upute, ali me zanima nešto više o tim alergenima, a ne znam gdje mogu vise o tome saznati. Također me zanima, da li se kobalt klorid može nalaziti i u bazenima, te kako ga mogu izbjeći?
Hvala vam unaprijed.

Doc. dr. sc. Tomislav Baudoin, dr. med.

14.02.2007. 22:15

Internet, internet, internet....

mirela1808

30.04.2015. 18:15

Poštovani, prije neke tri godine na testiranju mi je utvđena alergija na kobalt klorid (i na nikal sulfat). reakcija je bila gadna,mjesto na leđima gdje su mi vrsili testiranje je bilo nabubreno crveno ljuštilo se,svrbilo. Dobila sam papir na kojem mi je nabrojeno šta sve ne bih smjela, uz to je i vitamin B12. S obzirom da mi je organizam nikakav,fali mu sve i svašta, dobro bi mi došli nekakvi vitaminski dodaci prehrani. Sad ja gledam u svim tim vitaminskim tabletama je i taj B12. Pa sad, bi li mi bilo pametno uzimat,koje su šanse da bi mi moglo naškodit? Znam da nitko nije vidovit i ne može mi reć kako ću reagirat na nešto, pa eto dobro bi mi došao kakav savjet.

Darko Richter, dr. med.

01.05.2015. 01:10

Nikakvim multivitaminskim tabletama si ne možete pomoći niti za zericu. A bez vitamina B12 život nije moguć. Ima ga prvenstveno u crvenom mesu. Pa tu i tamo uzmite koji biftek, juneće meso, i sl.