Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija na ribu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

barili

30.07.2016. 15:35

Molim Vas za savet. Nalazimo se na moru. Moj 5,5 god sin je probao mrvicu dimljene pastrmke i osuo se oko usta te zalio da ga grlo "peče". Imala sam Aerius i dala mu 2,5 ml (ima 19kg). Osip i nelagodnost prosli posle oko 30-60min. Inace je vec jeo ribu ali uglavnom oslica i soma. Kao beba imao je reakciju na mleko pa je sa 1,5 god testiran u Decijoj klinici Tirsova u Bg i sve probe su bile super od tada je sve normalno jeo. Da li je potrebno da mu dajemo Aerius ili nesto drugo do kraja letovanja? Osim izbegavanja ribe, treba li jos nesto da radimo? Hvala unapred...

Darko Richter, dr. med.

31.07.2016. 03:10

Nije potrebno da stalno uzima Aerius, a da li mora izbjegavati ribu, to je stvar koju treba najprije riješiti, a dok se ne riješi, neka je izbjegava, i to svu.
Međutim, alergija na pastrvu je dosta rijetka, kao i na lososa, ili skuše/lokarde. Najčešća je na oslića, bakalara, škampe ili školjkaše.
Recimo da zbog činjenice da je alergija na pastrvu dosta rijetka, sumnjam da je imao reakciju na dimljenu pastrvu, a više mislim da je imao reakciju na našto na ili oko te pastvre što je istodobno pojeo.

barili

31.07.2016. 14:30

Poštovani dr, najlepše Vam hvala na odgovoru. Čim se vratimo u Bg videćemo sa pedijatrom oko toga šta dalje...

Darko Richter, dr. med.

01.08.2016. 00:30

Treba testirati: jaje (bjelanjak), kr. mlijeko, kikiriki, bijelu ribu (oslić ili bakalar), školjkaše, grinju, pelud trava, stabala i korova, te ambroziju.